Muzika

Badrićeva i Grašo na "Banja Luka Festu": Svojevrsni omaž ljubavi (FOTO)

Badrićeva i Grašo na "Banja Luka Festu": Svojevrsni omaž ljubavi  (FOTO)
Foto: Velibor Tripić | Badrićeva i Grašo na "Banja Luka Festu": Svojevrsni omaž ljubavi (FOTO)

Regionalne pop zvijezde Nina Badrić i Petar Grašo nastupaju večeras pred banjalučkom publikom na velikoj sceni tvrđave Kastel, a u okviru posljednje večeri trećeg po redu regionalnog muzičkog festivala "Banja Luka Fest".

"Prije svega jedno veliko, dobro večer, Banjaluka. Jako se radujem zatvoriti ovo izdanje 'Banja Luka Festa' sa Petrom Grašom. Radovali smo se nastupiti na ovom koncertu. Uživajte!", kazala je Badrićeva i "Veče za ljubav", kako su ovaj nastup nazvali organizatori, započela pjesmom "Dani i godine".

"Za nama zatvaram sva vrata i prozore da ova ljubav nikad ne pobjegne", stihovi su ove emotivne pjesme koju su Banjalučani dočekali gromoglasnim aplauzom.

Zatim su uslijedili poznati hitovi "Moje oči pune ljubavi", "Za dobre i loše dane", te "Više smo od prijatelja", a publika koju su dočekala sjedeća mjesta od velike scene na tvrđavi Kastel napravila je plesni podijum.

Zatim je umjetnica od benda zatražila da zasvira tužnu pjesmu, ali sa sretnim završetkom - "Sanjam da skupa mi", a nakon nje zapjevala stari hit "Nek' ti bude kao meni".

"Da Bog da stane cijeli svijet, stane bar na tren, da se opet tebi vratim…", stihovi su koje je publika otpjevala zajedno sa Badrićevom, a ona se poslije naklona rasplakala i pitala znači li to da će ostati živjeti u Banjaluci.

"Tek smo na pola večeri, a već ste mi srce slomili. Kada bih mogla birati, ja bih uvijek birala vas, ova ljubav će me nositi još dugo."

Poznata po moćnim interpretacijama, Badrićeva je izvela neke od svojih najvećih hitova, a zatim joj se na sceni pridružio Grašo, te su zajedno otpjevali emotivnu baladu Olivera Dragojevića "Bez tebe", nakon čega su ukrštanjem snažnih vokala izveli numeru "Nemoj", te viševjekovnu tvrđavu na obali Vrbasa po četvrti put tokom trajanja festivala učinili raskošnom koncertnom dvoranom na otvorenom.

"Nemoj, nemoj, nemoj, nemoj/ da mi srce stane, ne diraj u rane/ noćas samo ljubi, ljubi, ljubi me, ljubi/ ujutro se opet u mene zaljubi", stihovi su nove duetske pjesme "Nemoj", koju su Badrićeva i Grašo nedavno objavili, a premijerno uživo izveli u Banjaluci.

Splitski muzičar publiku je pozdravio riječima: "Dobro veče, Banjaluka. Vaš zadatak je da guštate, da pivate, da ste dobre volje, to je sve što od vas tražim."

Tako je i bilo, dok je Grašo šmekerski i uz džentlmenske manire sa lakoćom predstavljao raskošno pjevačko umijeće koje mu obezbijedilo značajno mjesto na muzičkoj sceni i izvodio svoje velike hitove "Utorak", "Volim i postojim", "92", "Što je od mene ostalo", publika ga je pratila aplauzima i pjevala s njim uglas.

Izveo je muzičar i brojne hitove Olivera Dragojevića "Dva put san umra", "Cesarica", "Nedostaješ mi ti", uz objašnjenje: "Oli i ja smo mnogo divnih večeri proveli zajedno i onda sam ga molio da mi svira neke svoje starije pjesme, a njega je to nerviralo."

Kako su organizatori i najavili, ova dva snažna vokala donijela su duh Mediterana u Banjaluku, a njihovi emotivni nastupi bili su svojevrstan omaž ljubavi. 

Uoči koncerta zagrebačka pjevačica na Instagram profil postavila je sliku sa splitskim pjevačem uz poruku: "Pripremite glasove za 'banjaluka.fest', stižemo vam Petar Grašo i ja", a ni umjetnik raskošnog glasa nije mogao sakriti uzbuđenje zbog nastupa, te je poručio: "Dragi moji, jako sam sretan što ponovo imam priliku doći u Banjaluku. Ovog puta povodom jednog sjajnog događaja - to je 'Banja Luka Fest'. Nastup zajedno sa Ninom Badrić isto veče će biti jedno divno iskustvo i za nas na stageu i za divnu banjalučku publiku."

I zaista je tako bilo, izvođači i publika stvorili su nesvakidašnju emotivnu simbiozu.

Zaštitni znak festivala je crveni tepih, na kojem su se prije koncerta pojavile brojne ličnosti iz svih sfera života: voditeljka i književnica Vesna Dedić, glumice Sloboda i Dragana Mićalović, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković...

Večerašnjim muzičkim događajem, koji se može smatrati svojevrsnim omažem ljubavi, zatvara se treće izdanje "Banja Luka Festa" na kojem su prije Badrićeve i Graše nastupili Marija Šerifović, koja se publici predstavila premijernim koncertom pod nazivom "Druga strana ploče - Symphonic", izraelsko-španska zvijezde Jasmin Levi, te slavni violinista Nemanja Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije