Muzika

Balkanska muzička nagrada Milici Milisavljević-Dugalić

Balkanska muzička nagrada Milici Milisavljević-Dugalić
Balkanska muzička nagrada Milici Milisavljević-Dugalić

Zlatna statua "Balkanska muzička nagrada" uručena je sinoć Milici Milisavljević-Dugalić, a događaju su prisustvovali Snežana Mišković Viktorija, Ana Stanić, Sergej Ćetković, Neša Galija i mnoge druge poznate ličnosti.

Odlukom producenata, priznatih menadžera, predstavnika diskografskih kuća, urednika novinskih, radijskih i televizijskih redakcija, Milici Milisavljević-Dugalić interpretatorki etno džez muzike, uručena je "Balkanska muzička nagrada'' za izvanredan doprinos u razvoju balkanske muzike.

"Kruna na statui Balkanske muzičke nagrade za moje stvaralaštvo i mene je kruna mog velikog truda i dugogodišnjeg zalaganja da na pravi način predstavim etno muziku sa Kosova i Metohije, a i muziku južnog Balkana širokom auditorijumu. S velikom ljubavlju ljubiteljima etno zvuka prenosim radost i tugu tonovima i tekstom pesama koje izvodim. Ova nagrada me raduje jer je dokaz da me ljudi čuju, vide i nagrađuju. Spajajući tradiciju i savremeno doba, verujem u svetlu budućnost etno muzike", izjavila je Milica.

Ova umjetnica je ranijih godina bila više puta predstavnica na Izboru za pjesmu Evrovizije, pobjeđivala je na mnogim jugoloslovenskim i prestižnim festivalima, a krajem prošle godine dobila je "Beogradskog pobednika'" u kategoriji "Najbolji izvođač etno muzike južnog Balkana u 2014. godini".

Poznati biznismen Dragan Đilas, koji zna šta je kvalitet, uživao je slušajući Milicu Milisavljević Dugalić i njenu interpretaciju pjesme "Ema kosovljanka".

Pored Milice Milisavljević Dugalić, Balkansku Muzičku Nagradu dobili su : Tonči Huljić, Neverne bebe, Neša Galija, Željko Bebek,Snežana Mišković Viktorija, Sergej Ćetković, Ana Stanić i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije