Muzika

Božo Vrećo i Almas Smajlović predstavili numeru "Ne želim odustati"

Božo Vrećo i Almas Smajlović predstavili numeru "Ne želim odustati"
Foto: N.N. | Božo Vrećo i Almas Smajlović predstavili numeru "Ne želim odustati"

Dva popularna bh. muzičara Božo Vrećo i Almas Smajlović spojili su svoje talente i glas u jedno i nedavno predstavili novu numeru pod nazivom "Ne želim odustati".

Pjesma koja govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini napravila je poveznicu između Vrećinog sevdaha i Smajlovićevog smjelog rokerskog glasa, a u razgovoru za "Nezavisne" govorili su o saradnji i novoj numeri, za koju note potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović.

Božo Vrećo je na naše pitanje šta želi svojoj publici da poruči ovom pjesmom odgovorio da je njena poruka da nikada ne treba odustati od sebe, svojih stremljenja, uprkos svemu što se oko nas dešava, treba istrajati u ostvarenju svog cilja, ma kako teško, izazovno i sputavajuće bilo.

"Imate život u svojim rukama, odživite ga onako kako osjećate da treba, a ne kako vam neko drugi upućuje da je ispravno ili u skladu sa društvenim normama. Vi ste djelo prirode, ne društva, slušajte onda tu dualnu nesputanu prirodu u sebi. I ne zatomite emocije jer one vas čine živima", rekao je Vrećo za "Nezavisne".

Vrećo, koji vrijedno radi na sedmom albumu, kaže da za njega ne postoje granice niti kao osobe, niti kao umjetnika, a ni žanrovski, tako da konstantno, od početka karijere, koja traje već više od deceniju, može da kaže da eksperimentiše i pulsira s muzikom na način da ona u njegovom ruhu postaje višedimenzionalno iskustvo emocija, pokreta, zvuka i glasa. Kako je rekao, tek tada je to živuća umjetnost.

"Uvijek sam zadovoljan ishodom jer pristajem na suradnju onda kada osjetim djelić sebe unutra, iako moram priznati da rjeđe pristajem na pjesme koje nisam sam napisao, ali eto, prošla godina je iznjedrila takve tri suradnje, jedna s Almasom i druge dvije koje tek treba da ugledaju svjetlo dana, pjesma s bendom 'Vatra' i Ivanom Dečakom 'Rum na usnama', koja izlazi 3. marta, kao i suradnja sa španjolskom pijanisticom Clarom Peya na pjesmi 'Agua el pulmón'", izjavio je Vrećo.

Almas Smajlović je za naš medij pojasnio da je, po njegovom mišljenju, pjesma "Ne želim odustati" u video i tehničkom smislu na vrhunskom nivou, a što se tiče umjetničkog, to bi želio da prepusti ljudima da ocijene.

"Vrhunski muzičari su učestvovali u ovom projektu, potrudili smo se da pjesma dobije najbolje moguće što se tiče tehničkog nivoa. Pjesma je tek izašla i ono što sam mogao da primijetim jeste da su ljudi iznenađeni u pozitivnom smislu i da im se to dopada. Naravno da nam znači ta vrsta podrške ", kazao je Smajlović.

Smajlović za "Nezavisne" objašnjava da je do saradnje došlo nakon mnogo godina prijateljstva i priče o potencijalnom zajedničkom radu, a konačno, kada je stvarao ovu pjesmu, zamislio ju je kao duet s Vrećom, što se i obistinilo.

"To su dvije različite emocije, dva senzibiliteta i po tome sam i pravio ovu pjesmu. Dio koji on pjeva prilagođen je njemu, kao da su se dvije različite priče, stila i senzibiliteta spojili u jedno na kraju", objasnio je Smajlović.

Kada čovjek pravi pjesmu u kojoj već ima viziju ko će je izvesti i predstaviti, vrlo je važno i nije jednostavno spojiti osjećaje u nešto što ima smisla, a da u isto vrijeme ne pobjegnu od sebe i ostanu svoji.

"Bilo je izazovno, ali ispalo je odlično i ja sam prezadovoljan. Pjesma govori o zahvalnosti, o uzimanju stvari zdravo za gotovo, neodustajanju i svim životnim vrijednostima. Uvijek postoji tračak svjetlosti za kojim treba da idemo. Sve pjesme moraju imati neku poruku, tako da i ova pjesma stvarno ima smisla, sve te različitosti stopile su se u jedno", istakao je Smajlović.

Rad s Božom Vrećom mu znači na više načina, naročito zato jer ga cijeni kao umjetnika, kojeg je opisao kao najautentičnijeg domaćeg interpretatora.

"Mene je rad na ovoj pjesmi zaista oplemenio i kao muzičara, s obzirom na to da sam ušao u neke nove sfere, ali i kao čovjeka. Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, od umjetničkih do životnih, da kada su kulturološki nadzori i norme slični kod ljudi, sve razlike padaju u vodu. Kada se razlike spoje, nastaje nešto sjajno", zaključio je Smajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije