Muzika

"Bronzani" bendovi najavljuju Demofest

"Bronzani" bendovi najavljuju Demofest
"Bronzani" bendovi najavljuju Demofest

Bendovi "Aestetic Empathy" iz Sarajeva, "Smoke Shakers" iz Kavadaraca i banjalučki "Tanker", koji su bili među najboljima u ranijim izdanjima "Jelen Demofesta", održaće tokom juna koncerte u Banjaluci, a oni su svojevrsna najava ovogodišnjeg festivala.

Ovo je odlučeno glasanjem na oficijelnom sajtu festivala, a posjetioci su mogli da biraju između 19 bendova, koji su se tokom svih šest godina "Jelen Demofesta" našli među tri najbolja sastava.

Igrom slučaja, rezultati glasanja su donijeli i neobičnu koincidenciju, pa su tako sve tri navedene grupe završile kao trećeplasirane u finalnom takmičenju i to svake druge godine.  

Metal sastav "Aesthetic Empathy", nosioci "bronze" iz 2011. godine, prvi stižu u Banjaluku, a nastupiće 22. juna te obećavaju odličnu svirku.

"Ako se nekome ne svidi naš nastup, neka nas gađa palačinkama, svi u bendu volimo palačinke", kroz smijeh kaže Saša Naprta, gitarista ove grupe.

Njihove banjalučke kolege iz benda "Tanker", koji su bili treći na "Demofestu" iz 2009. godine, nastupiće četiri dana kasnije, 26. juna.

"Odlično je to što imamo dva heavy predstavnika, što dovoljno govori da je metal muzika uvijek bila dio 'Demofesta', sviđalo se to nekom ili ne. Metal publika najvjernija je publika, još od prvog 'Demofesta'", smatra Dejan Savić, gitarista "Tankera".

Na kraju, iz udaljenih Kavadaraca sa juga Makedonije, 28. juna u Banjaluku stižu "Smoke Shakers", najsvježiji osvajači treće pozicije, sa prošlog "Jelen Demofesta".

Sedmi "Demofest" biće održan u Banjaluci od 17. do 19. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije