Muzika

"Bubamarac" održao prvi koncert u Trebinju

"Bubamarac" održao prvi koncert u Trebinju
Foto: Vesna Duka | "Bubamarac" održao prvi koncert u Trebinju

Dječji hor "Bubamarac", počeo je sa radom u Trebinju, a ovog vikenda su mali pjevači održali i svoj prvi koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Četrdesetak mališana, uzrasta od tri do devet godina izveli su djela savremenih domaćih autora, kao i kompozicije iz oblasti klasične muzike, pa su na repertoaru bili Minja Subota, Đoakino Rosini, Edvard Grig, Žorž Bize i autori sa prostora Bosne i Hercegovine.

Milisav Sukonjica, jedan od profesora muzike koji je sve osmislio, okupio i danas vodi ovu raspjevanu družinu priznaje da je zadovoljstvo vidjeti da poslije napornog rada dođe i zaslužen uspjeh.

"Težili smo visokom umjetničkom izrazu i nadamo se da smo to i pokazali, a da nismo prikrili njihovu dječju nesputanost", kazao je nakon koncerta u prepunoj sali profesor Sukonjica.

Horu je uspješan rad poželio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, napominjući da je očigledno koliko se u radi sa djecom i koliko se trud njihovih nastavnika isplatio.

"Po repertoaru koji ste pripremili vidi se da ste se veoma aktivno spremali i da ćete u periodu koji dolazi postati prepoznatljiv brend grada, koji će biti u rangu velikih dječjih horova koji osvajaju scene i pune dvorane širom regiona i Evrope. Grad Trebinje će uvijek biti oslonac onima koji su inovativni i imaju volju, znanje i energiju da realizuju svoje ideje za koje vjeruju da mogu da na još veći kulturni nivo podignu našu sredinu. Svaki vaš koncert je radost svih nas, a posebno vaših roditelja i profesora", istakao je Ćurić.

Pored profesora Milisava Sukonjice, Dječjim horom "Bubamarac" umjetnički rukovodi i Neda Tanasijević, takođe profesor u Muzičkoj školi Trebinje.

"Bubamarac" je nastao 11. septembra 2021. godine kao zajednički projekat Udruženja za njegovanje i razvoj muzičkog stvaralaštva kod djece "LirArt" iz Trebinja i Kulturnog centra Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije