Muzika

Čola uz pratnju simfonijskog orkestra na Kastelu stvara muzičku magiju

Čola uz pratnju simfonijskog orkestra na Kastelu stvara muzičku magiju
Foto: Nezavisne novine | Čola uz pratnju simfonijskog orkestra na Kastelu stvara muzičku magiju

Regionalna pop zvijezda Zdravko Čolić nastupa večeras u pratnji simfonijskog orkestra pred banjalučkom publikom na velikoj sceni tvrđave Kastel, a u okviru drugog izdanja internacionalnog festivala "Banja Luka Fest".

Slavni Čola koncert pod nazivom "Zdravko Čolić Symphonic", tokom kojeg na sceni nastpa sa 50 muzičara - instrumentalnim solistima novosadskog Big benda i orkestra Opere SNP Novi Sad - svoje najveće hitove pred banjalučkom publikom po prvi put izvodi u novim aranžmanima, koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik, počeo je pjesmom "Produži dalje" uz gromoglasan aplauz i ovacije.

Iako su publiku dočekala sjedeća mjesta, na prve taktove numere publika je bila na nogama i uglas sa Čolom pjevala.

Umjetnik je zatim pozdravio publiku riječima "Dobro veče Banjaluka, dobro došli", a zatim zapjevao stihove "Sinoć nisi bila tu da mi malo snage daš…", a naredni na repertoaru bio je veliki hit "Gori vatra".

Nezavisne novine
Nezavisne novine

Uslijedili su dobro poznati stihovi "Ti živiš u oblacima mala i do tebe ne dopire moj glas", a brojna publika je od koncertnog prostora na otvorenom napravila plesni podijum. 

Čolić je nastupio u svim najvećim koncertnim i sportskim dvoranama kao i na stadionima na Balkanu, ali nikada ranije nije izvodio koncertni program koji se oslanja na simfonijski orkestar, te publika na Kastelu uživa u svojevrsnoj muzičkoj magiji.

Iako gazi osmu deceniju, Zdravko, i dalje šmekerski, a uz džentlmenske manire, sa lakoćom predstavlja raskošno pjevačko umijeće koje mu je tokom proteklih 50 i kusur godina rada obezbijedilo značajno mjesto na muzičkoj sceni.

Šarmantan i duhovit u pratnji simfonijskog orkestra oduševljava publiku koja uglas sa njim pjeva numere "Kristina", "Ljubav je samo riječ", "Ti si mi u krvi"…

Nezavisne novine
Nezavisne novine

Magija najpoznatijih hitova i energija neprikosnovenog umjetnika čine ovo veče na Kastelu posebnim, za Banjaluku i istorijskim, jer mnogobrojni poštovaoci lika i djela Čolića u gradu na Vrbasu po prvi put u njegovoj karijeri slušaju u pratnji više od 50 muzičara.

Umjetnik na svakom nastupu opravda titulu zvijezde, a možda ga je najbolje opisao Gibonni kada je izjavio da sve dok Zdravko Čolić nastupa ne treba razgovarati o tome ko je najbolji pjevač.

Čolićevi koncerti osim po detaljno složenoj produkciji i nenadmašnoj energiji pjevača, poznati su i po tome što su danima prije rasprodani, a takav slučaj je bio i sa nastupom u Banjaluci - tražila se karta više.

Nezavisne novine
Nezavisne novine

Crvenim tepihom prije koncerta prošetale su pjevačica Jelena Tomašević, glumice Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević, Anđelka Prpić, njihove kolege Petar Benčina i Dejan Lutkić, voditeljka i spisateljica Vesna Dedić i brojni drugi.

Večerašnjim muzičkim događajem zatvara se drugo izdanje "Banja Luka Festa" na kojem su prije Čole nastupili "Bajaga i instruktori", te muzičke dive Josipa Lisac i Luz Kasal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije