Muzika

"Crvena jabuka" snimila novi album

"Crvena jabuka" snimila novi album
"Crvena jabuka" snimila novi album

"Nek' bude ljubav" naziv je novog albuma, kojeg je ovih dana poznata sarajevska grupa "Crvena jabuka" objavila, nakon više od dvije godine pauze.

Singl koji će najaviti CD "Nek' bude ljubav" zove se "Imam neke fore", a za ovu pjesmu "Crvena jabuka" će uskoro snimiti i veoma interesantan spot, dok će se CD u prodaji pojaviti već u prvoj polovini juna.

Okupivši vjerne saradnike, a i mnoga nova imena, proteklih mjeseci poznati muzičari prionuli su na snimanje novih pjesama u studijima u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu.

Uz 15 novih numera, na albumu će se naći i live verzija dueta s popularnih bh. pjevačem Halidom Bešlićem - pjesma "Godinama", koja je snimljena na jednoj od prošlih turneja. Uz taj duet, album krasi i još nekoliko vrlo dobrih saradnji. Tako Kemal Monteno gostuje u pjesmi "Crveni poljupci", Karlo Martinović u "Vjerujem", a grupa "Neverne bebe" snimila je sa Draženom Žerićem Žerom, frontmenom "Jabuke", svoju pjesmu "Ovo je kraj".

Odličan omot albuma djelo je "Jabukinog" stalnog dizajnera Davora Papića, koji je osmislio i posebno pakovanje CD-a koje će posebno iznenaditi armiju fanova.

Posljednji album grupe "Crvena jabuka" "Za tvoju ljubav" producentska kuća "Croatia Records" je objavila početkom 2011. godine. Grupa je od objavljivanja tog albuma održala i veliku turneju pod istim nazivom, a svaki slobodni trenutak Žera, kako je rekao, koristio je za osmišljavanje koncepcije novog albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije