Zimski sportovi

Filip Zubčić pobjednik veleslaloma u Italiji

Filip Zubčić pobjednik veleslaloma u Italiji
Foto: Tanjug/AP | Filip Zubčić pobjednik veleslaloma u Italiji

Filip Zubčić pobjednik je veleslaloma u italijanskoj Santa Katerini.

Najbolji hrvatski skijaš odvozio je savršenu drugu vožnju nakon što je završio kao šesti u prvoj vožnji.

Zubčić je na svom startu druge vožnje ušao s velikom prednošću od sekunde i tri stotinke ispred Slovaka Zampe koji je neko vrijeme držao prvo mjesto. Odvozio je fantastično, bio je najviše agresivan na sredini, gdje je ipak većina skijaša išla opreznije zbog teške staze pune rupa, a u cilj je na kraju ušao s još većom prednošću od sekunde i 15 stotinki.

S obzirom na to da je cijelu drugu vožnju padao snijeg i da je staza bila sve lošija, bilo je jasno kako vodeći iz prvog laufa, Slovenac Žan Kranjec, jedini ima šansu skinuti najboljeg hrvatskog skijaša.

Redom su iza Filipa završavali Ford, Meillard i Odermatt, a onda je na red došao Kranjec koji je imao 69 stotinki prednosti ispred Zubčića. Treba napomenuti kako je prvu vožnju odvozio uvjerljivo najbolje.

Ipak, u drugoj vožnji to nije bio slučaj. Imao je prednost na svakom prolazu osim na zadnjem, gdje je završio 12 stotinki iza Zubčića. Treće mjesto uzeo je Švajcarac Odermatt.

Nakon 12. mjesta u Zeldenu u prvom veleslalomu sezone i 10. u paralelnom veleslalomu u Lehu, Zubčić je sada ostvario uvjerljivo najbolji rezultat sezone.

Najbolji hrvatski skijaš je sada drugi u ukupnom poretku veleslaloma sa 122 boda, 18 manje od vodećeg Odermatta.

(Index.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije