Muzika

Gitarski rifovi i strip radovi obilježili drugo veče "Nektar Garden Festa"

Gitarski rifovi i strip radovi obilježili drugo veče "Nektar Garden Festa"
Foto: Vedran Ševčuk | Gitarski rifovi i deveta umjetnost obilježili drugo veče "Nektar Garden Festa"

Muzički festival "Nektar Garden Fest" druge festivalske večeri održane u subotu neveče u prijedorskoj Ljetnoj bašti obilježili su nastupi bendova "KOB", "Bjesovi", "Partibrejkers" i "Van Gogh".

Po otvaranju festivalskih kapija, prvi žestoki rifovi došli su iz gitara grupe "KOB" iz Kostajnice koji su nastupili po prvi put na "Garden Festu", a ovaj mladi sastav koji u posljednjih nekoliko godina privlači pažnju javnosti, publici koja je došla u Ljetnu bašu premijerno je predstavio i nekoliko novih numera.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Vanja Cvijanović, pjevač i gitarista benda, ističe da je publika u Prijedoru bila fantastična - "Ova publika je divna! Od prvih akorda pratili su naš nastup i pjevali zajedno sa nama. Posebno sam zahvalan i ljudima koji su bili zaduženi za tehnički dio festivala, jer su pozornica, zvuk i svjetlo bili na svjetskom nivou".

Nakon mladog sastava iz Kostajnice, na scenu je izašao sastav "Bjesovi", a brojni ljubitelji rokenrol zvuka mogli su uživati u numerama kao što su "Kiša", "Čak i da mogu", "Avioni pevaju"  i "Bolje ti".

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijali momci iz legendarnog benda "Van Gogh" koji su od prvih taktova pjesme "Nek te telo nosi" dokazali i pokazali publici da je zagarantovano najbolja zabava u Ljetnoj bašti, a kako je noć odmicala, redali su se hitovi sa novog albuma "More bez obala", ali i starija izdanja poput pjesama "Klatno" i "Mama" koje je publika horski pjevala sa bendom.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Zvonimir Đukić Đule, frontmen ovog sastava je istakao da se uvijek rado vraćaju u grad na Sani.

"'Nektar Garden Fest'! Ljudi bili ste fenomenalni. Hvala vam na energiji i emociji! Ko nije bio večeras, neka dođe sutra. Ako ne dođete, propustićete mnogo toga. Živeli!", poručio je Đule publici.

Nakon "Van Gogha", publika je mogla da uživa u elektronskom zvuku, jer su pozornicom zavladali DJ-evi Damir Hoffman i Marko Vuković.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Strip festival

Uvertira za bogat muzički program "Nektar Garden Festa" bila je izložba strip radova Hercegnovskog strip festivala koja je održana u Gradskoj galeriji "Sreten Stojanović".

Na izložbi je predstavljeno nekoliko radova svjetski poznatih strip umjetnika koji su obilježili ovaj festival u proteklih 15 godina.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Za sve posjetioce koji nisu stigli da pogledaju radove renomiranih umjetnika devete umjetnost, izložba će biti otvorena i danas.

Takođe, program "Nektar Garden Festa" se nastavlja i večeras uz nastupe bendova "Ministranti", "Let 3", "Zoster" i  Marka Louisa. Ulaznice je moguće kupiti na festivalskim kapijama po cijeni od 15 KM, a prvi nastupi će započeti već od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije