Muzika

Kako će izgledati Evrovizija u vrijeme pandemije

Kako će izgledati Evrovizija u vrijeme pandemije
Foto: Rotterdam Ahoy | Kako će izgledati Evrovizija u vrijeme pandemije
N.N.

Evropska radiodifuzna unija zajedno sa holandskim javnim servisom i organizatorima takmičenja za Pjesmu Evrovizije objavila je detaljan zdravstveni i bezbjednosni protokol za predstojeće nadmetanje u Roterdamu.

Sve akreditovane osobe moraće striktno da poštuju sve protokole da bi mogli da prisustvuju, odnosno učestvuju na takmičenju. Sve mjere su takođe u saglasnosti sa pravilima holandskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

„Duh i tradicija takmičenja za Pjesmu Evrovizije je o ujedinjavanju Evrope na jednoj pozornici i još smo veoma posvećeni da postignemo to u maju u Roterdamu. Nastavljamo sa planovima da organizujemo bezbjednu manifestaciju, a ovaj protokol je pokazatelj naše posvećenosti da se takmičenje održi“, rekao je Martin Osterdal, izvršni supervizor Evrosonga.

Redovno testiranje

Svim gostima iz inostranstva preporučuje se da 5 dana pred put u Holandiju odu u karantin, a prije nego sjednu u avion moraće da donesu negativni test na kovid 19 i to ne stariji od 72 časa.

U Holandiji će sve delegacije morati da borave i ostanu u svojim hotelima, sem kada budu išle na probe, takmičarske večeri i druge povezane programe.

Svi koji budu radili u Ahoj areni, uključujući osoblje, umjetnike i novinare, biće redovno testirani u specijalnom odjeljenju u dvorani.

Scenario B

Prošlog mjeseca odlučeno je da uobičajeni način organizacije takmičenja neće biti moguć zbog trenutnih okolnosti, ali da su organizatori odlučni da 65. izdanje najveće muzičke manifestacije na svijetu se održi pod takozvanim „scenariom B“.

Ukoliko se okolnosti promijene u narednim nedjeljama, sve aktivnosti mogu dodatno biti smanjene.

U skladu sa „scenariom B“, broj ljudi u delegacijama biće manji nego prethodnih godina, a broj novinara koji budu mogli da prisustvuju događaju biće ograničen na 500, dok će još 1.000 njih moći da pokrivaju manifestaciju iz novog onlajn pres centra.

(RTS.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije