Muzika

Pratite nas na Google news

Koncert "Srcem za Iskru" održan u Banjaluci

Koncert "Srcem za Iskru" održan u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Koncert "Srcem za Iskru"
Srna

BANJALUKA - Banjalučki Plesni kub "Bolero" održao je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci humanitarni godišnji koncert pod nazivom "Srcem za Iskru", a cjelokupan prihod namijenjen je Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Član Upravnog odbora "Iskre" Milan Berić rekao je Srni da je ovo treći koncert "Bolera" za ovo udruženje, s namjerom da doprinesu radu "Iskre".

"Sredstva prikupljena od ovog koncerta biće namijenjena funkcionisanju Roditeljske kuće. Još nismo tačno odredili namjenu prikljupljenih sredstava, ali u svakom slučaju biće upotrebljena na pravi način, kao i do sada", naveo je Berić.

On je naveo da se trenutno u Roditeljskoj kući nalazi šest porodica, a do sada je, za nešto više od tri godine, usluge te kuće koristilo 90 porodica, što pokazuje da ona ispunjava svrhu.

Berić je naveo da je u Republici Srpskoj na godišnjem nivou 30 novooboljele djece od malignih bolesti.

Roditeljska kuća "Iskra" prva je na području Republike Srpske koja pruža dom oboljeloj djeci koja se liječe u Banjaluci i njihovim roditeljima koji imaju preivalište van ovog grada.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije