Muzika

Koncert trebinjskih profesora povodom obilježavanja jubileja

Koncert trebinjskih profesora povodom obilježavanja jubileja
Foto: Srna | Koncert trebinjskih profesora povodom obilježavanja jubileja

TREBINJE - Profesori Muzičke škole u Trebinju priredili su večeras koncert za trebinjsku publiku u okviru Međunarodnog festivala muzike "U susret jubileju" kojim ova ustanova obilježava 70 godina rada.

Publika u Trebinju uživala je u djelima Johana Sebastijana Baha, Frederika Šopena, Bele Bartoka, Dejana Despića, Đuzepa Verdija i Sergeja Rahmanjinova.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić rekla je novinarima da su koncert pripremili profesori Škole, među kojima su i bivši učenici, koji su sada profesori.

"U okviru obilježavanja jubileja, čekaju nas još dva koncerta - 8. maja predstaviće se naši učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a 18. maja pripremamo svečani koncert na kojem će nastupiti naši nekadašnji učenici koji danas rade u gradovima širom regiona i to će biti veliko iznenađenje za sve", najavila je Babićeva, prenosi Srna.

Profesor klavira u trebinjskoj Muzičkoj školi Lana Perović rekla je da je ova ustanova iznjedrila veliki broj sjajnih muzičara, s obzirom na jako kvalitetan kadar koji je obrazovao te iste muzičare.

"Jubilej koji obilježavaju potvrda je koliko Muzička škola iz godine u godinu napreduje i doprinosi razvoju kulture u našem gradu", rekla je Perovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije