Muzika

Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna

Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna
Foto: N.N. | Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna, a prema saopštenju organizatora, do sada se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, a svi detalji o pravilima dodjele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim djelom sa riječima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Djela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim djelima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dvije platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine do 30. juna.

Novčani iznos nagrade je 2.000 evra, a ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodijeliti.

"Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene njegovoj umjetničkoj zaostavštini. Nagrada se dodjeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko djelo sa riječima, od izuzetne umetničke vrijednosti", poručuju organizatori.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije