Muzika

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" traje do kraja maja

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" traje do kraja maja
Foto: www.milanmladenovic.com | Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" traje do kraja maja
Tanjug

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je 1. maja konkurs za nagradu "Milan Mladenović 2022" pod sloganom "Prijavi svoju stvar" koji je otvoren do kraja maja.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Pravila konkursa podrazumijevaju da jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu.

Takođe, pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 1. jula 2021. godine. i 3. maja 2022. godine.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svojstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano.

Nagrada iznosi 3.000 evra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije