Muzika

Konstrakta u Torinu dobila nadimak Bogstrakta

Konstrakta u Torinu dobila nadimak Bogstrakta
Foto: Screenshot/Instagram/konstrakta | Konstrakta u Torinu dobila nadimak Bogstrakta

Prva proba, prve evrovizijske aktivnosti i nova iskustva. Sve to u nekoliko sati provedenih u Pala Olimpiko areni u Torinu, gradu domaćinu ovogodišnjeg, 66. takmičenja za Pjesmu Evrovizije.

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ocijenila je da je prva proba prošla prijatnije i bolje nego što je očekivala.

Poslije obaveznog testiranja na koronavirus, ulazi se u prostor koji će ove godine ugostiti 40 učesnika. A kako Konstrakti, srpskoj predstavnici, izgleda susret sa evrovizijskom scenom i svim događajima koji su pratili njeno prvo predstavljanje?

"Bolje nego što sam očekivala. Prijatnije, u stvari. Plašila sam se da kad izađem i …, milion. Međutim, sve je prijatno. I kako se odnose prema nama, i što sve teče po tajmingu, i lepo je na toj bini, i dobar je zvuk. Sve je jednostavno, lepo!", sumira Ana Đurić Konstrakta svoje prve utiske iz Torina.

Novina ove godine je da novinari nisu prisutni na pres-konferencijama, ali za Konstraktu su stizala onlajn pitanja iz cijelog sveta. Zanimljiva, ali i još zanimljiviji odgovori.

"Pa, bilo je jedno pitanje, ako bi se desilo da Srbija pobedi, u kom gradu u Srbiji bi trebalo da bude Evrovizija? A to je teško pitanje, jer su nam svi gradovi lepi, pa sam se ja na kraju setila sela moje babe, Glibovca. To je bilo zanimljivo, a uglavnom se tiču pitanja kose Megan Markl i zašto ja perem ruke", dodaje naša predstavnica na Evrosongu.

Konstrakta je dobila nadimak Godstrakta ili Bogstrakta, ali uporedili su je i sa Lori Anderson.

"Pa, hvala, to je stvarno kompliment. Šta da kažem. Zadovoljna sam", priznaje Ana Đurić.

Prije nego što su ušli u arenu, Konstrakta se požalila da joj jako lupa srce. Optužila je kafu za to, ali na kraju priznaje da je imala jako veliku tremu.

„Istina je da sam se malo uzentala od svega. Ali dobro je, mislim da je dobro da se odradi ta trema na početku. Ja sam i za Pesmu za Evroviziju na prvoj probi bila van sebe. Mislim da se u onoj bubici čulo kako lupa moje srce. Koje kuca, samo kuca!“, istakla je predstavnica Srbije.

Proba će biti ponovo za dva dana i pratićemo šta se dešava sa našom ekipom u Torinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije