Muzika

Kraljevi romske rapsodije u Banjaluci

Kraljevi romske rapsodije u Banjaluci
Foto: N.N. | Kraljevi romske rapsodije u Banjaluci

Kraljevi romske rapsodije, sastav "Gipsy Kings", održaće 21. februara sljedeće godine koncert u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci. U prodaju će biti pušteno samo 1.800 sjedećih karata, a koje će se uskoro naći u prodaji.

Krajem sedamdesetih braća Andre i Nikolas Rejes, sinovi priznatog flamenko umjetnika Hosea Rejesa, osnovali su grupu "Gipsy Kings" te ubrzo postali vrlo cijenjeni muzičari i tražena muzička atrakcija u svijetu.

"Gipsy Kings", njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine, proveo je 40 sedmica na top-listama te im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog istoka. Na krilima svjetske slave "Gipsy Kings" su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije - grupu Nikolasa Rejesa i Andrea Rejesa. Andre Rejes s desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz "Gipsy Kings" muzičkog kataloga, koje će izvesti i 21. februara u Banjaluci u dvorani "Borik".

Osnivaču grupe "Gipsy Kings" Andreu Rejesu kao gitaristi i pjevaču pridružili su se cijenjeni muzičari Mario Rejes i Ćiko Kastilo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji "Gipsy Kings by Andre Rejes" oduševljavaju publiku širom svijeta svojim "Tour Gipsy Unidos" repertoarom, a rasplesaće vas i uz svjetski poznate hitove kao što su "Bamboleo", "Volare", "La Dona" i mnogi drugi.

"Gipsy Kings by Andre Rejes" francuska je muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Danas je, s više miliona prodanih nosača zvuka širom svijeta, Andre Rejes, zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenko rumbe.

Popularni sastav će samo dan kasnije, odnosno 22. februara, održati koncert u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Karte za ovaj koncert su već u prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije