Muzika

Monografija o rokenrol sceni bivše Jugoslavije

Monografija o rokenrol sceni bivše Jugoslavije
Foto: N.N. | Monografija o rokenrol sceni bivše Jugoslavije
D.J.

Promocija rok monografije "Long Play Book zapisi u vremenu" biće održana u četvrtak, 5. decembra, s početkom u 18 časova u "Mac Tire" pabu u Banjaluci.

Autor monografije je Borislav Blagoje Pešić, koji je u ovom izdanju predstavio rokenrol scenu bivše Jugoslavije.

"Moje fotografije obuhvatile su period od 50 godina, od samih početaka popularne muzike ovih prostora pa do kraja prošlog milenijuma", rekao je Pešić.

Monografija obiluje fotografijama najznačajnijih umjetnika, a Pešić u ovom ostvarenju predstavlja 333 regionalna muzičara.

"Muzičari u knjizi poređani su abecednim redom, nema podele na bendove ili države te sam i tu dodatno želeo da naglasim zajednički kulturni prostor delovanja kroz sve ove godine koje su iza nas i da dam neku vrstu nade da tako može ostati zauvek, bez obzira na različitosti i granice koje uporno pokušavaju da nas rastave", rekao je Pešić. U knjizi se nalaze 1.332 fotografije pošto je svaki muzičar predstavljen sa četiri portreta. Na skoro 400 stranica čitaoci će moći pored svakog muzičara pronaći i odgovarajuću biografiju, tako da sama knjiga ima neku vrstu enciklopedijske vrijednosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije