Muzika

Na "Banjalučkom bijenalu" 145 mladih pijanista iz cijele Evrope

Na "Banjalučkom bijenalu" 145 mladih pijanista iz cijele Evrope
Foto: Banski dvor/Ustupljena fotografija | Na "Banjalučkom bijenalu" 145 mladih pijanista iz cijele Evrope

BANJALUKA - Koncertom renomiranih pijanista Žaka Ruvijea (Francuska), Lidije Bizjak (Francuska), Libora Novačeka (Češka) i Snežane Peruničić (Srbija) u srijedu uveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora svečano je otvoreno međunarodno pijanističko takmičenje "Banjalučki bijenale".

Kako je saopšteo iz Banskog dvora, ovi izuzetni muzički umjetnici su istovremeno i članovi žirija ovogodišnjeg takmičenja a Banski dvor će u naredna tri dana ugostiti o 145 talentovanih mladih umjetnika iz Francuske, Rusije, Češke, Švajcarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će pokazati svoje sviračko umijeće u više različitih kategorija.

Organizator takmičenja je Umjetnička škola "Vlado Milošević" Banjaluka.

Damir Jovanić, dorektor ove škole, poručio je kako su se na bijenale ove godine prijavili takmičari sa određenim zapaženim rezultatima, te da će svi takmičari imati i priliku da čuju pohvale, primjedbe, ali i određene smjernice članova žirija.

Takmičenje se odvija u disciplinama klavir solo i klavirski duo (za četiri ruke ili dva klavira), te klavir za učenike i studente odsjeka muzički saradnik - teoretičar i odsjeka koji imaju klavir kao obavezan instrument.

Završni koncert biće održan u petak, 24. maja, u Banskom dvoru kada će biti uručene nagrade i priznanja pobjednicima po kategorijama.

Ulaz je besplatan za sve sadržaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije