Muzika

"Nezavisne" na "Nektar Garden Festu": "Ritam nereda" razigrao publiku za kraj

"Nezavisne" na "Nektar Garden Festu": "Ritam nereda" razigrao publiku za kraj
Foto: M. Ristić | "Nezavisne" na "Garden Festu": "Ritam nereda" razigrao publiku za kraj

PRIJEDOR - Nastupima bendova "Sopot", "Kanda, Kodža i Nebojša", "Orthodox Celts" i "Ritam nereda" u subotu naveče završen je prvi "Nektar Garden Fest" u Prijedoru.

Na zadnjoj večeri festivala u prijedorskoj Ljetnoj bašti mnogobrojna publika uživala je uz omiljene tonove popularnih bendova, a organizatori su se potrudili da publici za kraj festivala poklone muziku samo najboljih izvođača.

Prvi koji su nastupili i imali priliku da razigraju publiku, što su sudeći po reakcijama vrlo dobro i uradili, bili su članovi benda "Sopot", a Petar Topalović, frontmen ove grupe, nije krio oduševljenje zbog povratka na scenu.

"Mi živimo i radimo za ovo - da se nađemo pred ovako divnom publikom. Jedva smo dočekali. Nakon ovog i još nekih nastupa idemo u studio da snimimo nekoliko pjesama, pa polako prema novom albumu. Večeras smo premijerno izveli 'Novi dan', a dogovaramo i nastup na 'Nektar OK festu', tako da - pratite nas", rekao je Topalović.

Foto: M. Ristić
Foto: M. Ristić

Nakon "Sopota", scenu je zauzela sjajna ekipa, bend "Kanda, Kodža i Nebojša", koju je publika dočekala s oduševljenjem, a muzičari su im već nakon prvog akorda uzvratili pozitivnu energiju.

Foto: M. Ristić
Foto: M. Ristić

"Osećaj je kao kad se vratiš kući sa nekog napornog putovanja. Evo, vratili smo se pre neka dva meseca i super je. Važno je da najavimo da nastupamo na 'Nektar OK festu'. Strategija našeg izdavača je da u narednom periodu izbacimo nekoliko singlova, pratite nas", rekao je Oliver Nektarijević u ime benda.

Nakon nastupa "Kande, Kodže i Nebojše" publika nije imala priliku da predahne od dobrog zvuka i igre te je već nakon nekoliko minuta sa vidnim oduševljenjem uz gromoglasni aplauz dočekala popularne "Orthodox Celtse".

Foto: M. Ristić
Foto: M. Ristić

"Meni su uvek dobri utisci na koncertima jer je publika sjajna. Iskreno sam prezadovoljan. Trudimo se da sviramo svaki koncert kao da nam je poslednji, jer nećemo biti mlađi. Ako nakon 30 godina ne sviramo tako, onda i nema svrhe", rekao je Aca Seltik nakon koncerta.

Nakon zvukova Irske došla je na red žestina "Ritma nereda". Novosadski sastav je već prvom pjesmom zapalio publiku, i to doslovno jer nakon polovine nastupa mogle su se vidjeti baklje u publici. Vrisak i ovacije publike čuli su se nadaleko još od prve numere, a i sam frontmen Boban Petronić nije mogao da odoli tom utisku i atmosferi.

Foto: M. Ristić
Foto: M. Ristić

"Prostor je brutalan, publika luda, sve je kako treba. Izašli smo iz studija, snimili novi album koji će izaći do kraja godine. Sviramo 'Lake fest' u Nikšiću, 'Nektar OK Fest' takođe, trudimo se da iskoristimo ovo leto da sviramo što više. Ovo nam je prvi nastup nakon skoro dve godine", rekao je Petronić.

Za dostojnu završnicu "Nektar Garden Festa" pobrinuo se mladi DJ Jock, kojem je ovo prvi put da nastupa u gradu na Sani, ali sigurno će iz njega ponijeti samo najljepše utiske. Publika je uživala do ranih jutarnjih časova, a čini se da je isto toliko uživao i sam DJ Jock.

"Ovaj prostor izgleda vrhunski. Odlična je publika, odlična produkcija. Cijelu zimu sam bio doma u studiju, počeo sam raditi prije oko dva mjeseca i mnogo mi je drago da sam nastupao večeras na ovom divnom festivalu", poručio je DJ Jock.

Foto: M. Ristić
Foto: M. Ristić

Prvi "Nektar Garden Fest" je zvanično završen, a po reakcijama svih koji su prisustvovali nezaboravnim žurkama od 22. do 24. jula ovaj festival će postati tradicija Prijedora i neizostavni dio ljetnih mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije