Muzika

Pijanista Nebojša Maksimović 13. juna u Banskom dvoru

Pijanista Nebojša Maksimović 13. juna u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Pijanista Nebojša Maksimović 13. juna u Banskom dvoru

Koncert pijaniste Nebojše Maksimovića iz Beograda biće održan 13. juna s početkom u 20 časova, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

"Nebojša Maksimović rođen je 1979. godine u Beogradu. Sa dvije godine počeo je da svira klavir, a sa četiri godine primljen je u Muzičku školu 'Slavenski' u klasu prof. Gordane Jovanović. Srednju muzičku školu 'Mokranjac' završio je u klasi prof. Olge Jovanović 1994. godine kao najbolji učenik u generaciji. Iste godine, sa 15 godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasu prof. Mirjane Šuice Babić", stoji u saopštenju Banskog dvora.

Dalje se navodi da je Maksimović diplomirao 1999. godine sa nagradom za najbolji uspjeh iz klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, a potom i magistrirao 2004. godine u istoj klasi sa najvišim ocjenama. Magistrirao je i na Akademiji "Santa Cecilia" u Rimu kod prof. Serđa Pertikarolija 2006. godine sa najvišim ocjenama kao stipendista Vlade Republike Italije.

"Završio je majstorske kurseve kod eminentnih pijanista i pedagoga Lazara Bermana, Đovanija Umberta Batela, Serđa Pertikarolija i Nine Makarove. Oktobra 2009. godine doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović odbranivši prvi umjetnički doktorat na toj instituciji", saopštavaju iz Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 3. juna, svakim danom, osim vikendom, u periodu od 12 do 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije