Muzika

Pjevačica Dalal Midhat: "Instant" je ironija modernog života

Pjevačica Dalal Midhat: "Instant" je ironija modernog života
Foto: N.N. | Pjevačica Dalal Midhat: "Instant" je ironija modernog života

Ono što pokušavam da promijenim, prvo kod sebe, jesu predrasude o drugim ljudima. Nikada ne znate šta se zapravo krije iza nečijeg osmijeha, kazala je bh. pjevačica Dalal Midhat povodom njene nove pjesme "Instant".

Za ovu numeru ona potpisuje tekst i muziku, dok su za aranžman, mix i mastering bili zaduženi Almir Ajanović i Damir Bečić. "Instant" je sniman u studiju "Tempo".

"Moja nova pjesma na šaljiv i ironičan način govori o brzini modernog života gdje se ljudi najviše posmatraju kroz društvene mreže. Volim da kroz svoje pjesme ukažem na pojave, situacije, probleme sa kojima se sama susrećem jer mogu pjevati samo o onome što zaista doživim i osjetim", istakla je Midhatova.

Podsjetila je da su prošle dvije godine otkako je objavila posljednji singl i da je iz tog razloga osjećala tremu pred objavljivanje numere "Instant".

"Svaki put osjećam tremu, kako pred predstavljanje pjesme, tako i pred svaki nastup. To je samo velika odgovornost koju osjećam prema publici koja prati moj rad već, evo, 20 godina", rekla je ona.

Baš zbog toga što su tematika pjesme društvene mreže u spotu se pojavljuju i influenserke iz BiH - Samra Menzilović, Iman Karović, Sunčica Šanjević, Adina Žuga i Eda Bukvić.

"Bilo je mnogo anegdota, a najuzbudljivije je bilo kada nam je zbog dima došla policija na snimanje. Bili su zaista veoma prijatni i ljubazni, tako da im ovim putem zahvaljujem", ispričala je Dalal i kako je proteklo snimanje spota, za koji je bio zadužen Adnan Avdić, dok su montažu radili Tarik Bičo i Ervin Golubović.

"U pripremi je još nekoliko pjesama, iduće godine i album, a sve više radim i za druge, jer imam još mnogo toga reći, a kako drugačije nego kroz moj autorski rad", dodala je ova pjevačica.

Dalal je domaćoj publici poznata po svom raskošnom glasu, pop numerama i kao članica grupe "Erato", sa kojom je još davne 1999. godine snimila svoju prvu pjesmu. Predstavljala je i BiH na Evroviziji 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije