Muzika

Počeo prvi Hype festival u Herceg Novom

Počeo prvi Hype festival u Herceg Novom
Foto: Minja Šuković | Počeo prvi Hype festival u Herceg Novom

U gradu sunca, mora i tradicionalnodobrog provoda - Herceg Novom, sinoć je počeo prvi Hype festival.

Već prvog dana ljubitelji starog dobrog rocka imali su priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima. A Nele je po ko zna koji put pokazao da u njegovim pjesmama uživaju baš sve generacije.

Za "Nesavisne" nekoliko minuta prije izlaska na binu Nele je rekao da nikad nije sreo lijenog Crnogorca i da očekuje da svi budu na nogama.

"Meni je drago da su organizatori računali na mene i da ću ja biti taj koji će pokrenuti prvi festival. Organizatori uvijek mene šalju u prve borbene linije, a kad to sve procvjeta, oni mene zaborave", kroz smijeh je rekao Nele, te potom otišao na binu.

Društvo Neletu prve večeri su pravili punk bendovi Hladno pivo i Brkovi, koji su se potrudili da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum.

Nakon tvrđeg zvuka prvog dana, u subotu, 20. avgusta, nas očekuju laganiji ljetni tonovi. Veče počinje legendarnim splitskim rep-rock bendom TBF. Logičan slijed događaja je nastup domaće, bokeške, rep grupe Who See a za savršen završetak večeri potrudiće se jedan od najpopularnijih bendova regiona - Bajaga i instruktori.

Za kraj je ostavljen spektakl. Tako će veče da počne pjesmama grupe Silente, potom će nastupiti Urban, a za finale prvog HYPE festivala, očekuje se nastup Zlatana Stipišića, bolje poznatog kao Gibonni!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije