Muzika

Poslušajte "Iluziju" novi hit Jasne Gospić

Poslušajte "Iluziju" novi hit Jasne Gospić
Foto: N.N. | Poslušajte "Iluziju" novi hit Jasne Gospić

Jasna Gospić predstavila je novu pjesmu pod nazivom "Iluzija". Numera, koja je snimljena u Sarajevu u studiju "Amadeus", predstavlja nastavak uspješne saradnje između Gospić, kompozitora i tekstopisca Dženana Jahića, te aranžera Marina Meštrovića.

Ovi dugogodišnji saradnici više puta su dokazali da su savršen tim i da zajedno jako dobro funkcionišu.

 Pjesmu su svirali vrhunski muzičari poput Ede Krilića, Almira Hukelića i ostalih. Pod budnim okom izvrsnog producenta i aranžera, Marina Meštrovića, nastala je još jedna Jasnina pjesma koju će publika zasigurno voljeti i rado slušati.

"Iluzija" je jedna vesela pjesma koja govori o našim maštanjima, najsuptilnijim emocijama i željama. Ovo je još jedna pjesma u nizu koje su nastale u saradnji sa Dženanom Jahićem, odnosno četvrta pjesma koju je Dženan napisao za mene, poslije "Maline" i dueta sa Halidom Bešlićem i Franom Lasićem.

Uvijek me raduje kada neka saradnja traje. To znači da je ona uspješna i da smo jedni drugima dobra inspiracija. Sve nabrojane pjesme su nastale u zaista divnoj atmosferi studija "Amadeus" i pod iskusnim okom Marina Meštrovića.

Marin je uvijek dobro raspoložen, a Dženanove pjesme ga inspirišu za dobre aranžmane i produkciju, dok mene, naravno, na što bolju interpretaciju- kaže Jasna Gospić povodom izlaska nove pjesme.

"Iluzija" će biti ekranizirana u najskorije vrijeme, pa će publika uz divne stihove uživati i u njenoj jedinstvenoj slici. 

"Pjesmu vidim u nježnim akvarel bojama u kojima sve jeste i nije, baš kao u našim iluzijama. Zahvaljujem se svojim dragim saradnicima, posebno Dženanu Jahiću na svim ovim divnim pjesmama koje je napisao za mene. "Iluzija" je divna pjesma i sigurna sam da će se naša saradnja nastaviti. Hvala našem Marinu Meštroviću, svaki put mi je zadovoljstvo raditi s njim jer se odlično razumijemo i pogledom bez puno riječi i polemika, ali i izvrsnim muzičarima Almiru Hukeliću, virtouzu na gitari, sjajnom Edi Kriliću koji čarobno svira harmoniku, mojoj dragoj Dunji koja je već godinama uz mene kao prateći vokal. Tanka je linija između mašte i stvarnosti. Čuvajte vaše iluzije, jer,na putu do njihovog ostvarenja, uspijemo ostvariti neke jako dobre stvari, zato one i postoje", poručuje naša muzička diva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije