Muzika

Pratite nas na Google news

Preminuo Rajko Dujmić

Preminuo Rajko Dujmić
Foto: N.N. | Preminuo Rajko Dujmić
N.N.

ZAGREB - Rajko Dujmić, hrvatski muzičar, preminuo je u bolnici nakon što je prije nekoliko dana imao tešku saobraćajnu nesreću, javljaju hrvatski mediji

Index je tu informaciju saznao iz krugova bliskih porodici.

Kompozitor i nekadašnji vođa benda "Novi fosili" Rajko Dujmić (65) prošlu srijedu je teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC).

Ljekari su mu se danima borili za život.

Rajko je rođen 7. avgusta 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju muzičku školu, smjer violina, a onda je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji.

Umjesto da postane učitelj muzičkog odgoja, posvetio se muzici i postao jedan od najplodnijih kompozitora zabavne muzike u istoriji hrvatske diskografije.

Iako je prepoznatljiv po Novim fosilima, značajne su i njegove saradnje sa izvođačima poput grupe Srebrna krila, Riva i mnogih drugih.

Dujmić je bio i autor pjesme "Rock me" koja je 1989. godine prvi put donijela pobjedu Jugoslaviji na pjesmi Evrovizije. Iza sebe je ostavio suprugu Snježanu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije