Muzika

Pratite nas na Google news

Prepuni "Borik" uživao uz "Parni valjak"

Prepuni "Borik" uživao uz "Parni valjak"
Foto: N.N. | Prepuni "Borik" uživao uz "Parni valjak"
Nevena Vržina

U Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci održan je koncert legendarnog rok sastava "Parni valjak". Ovaj koncert dio je turneje kojom proslavljaju 44 godine od osnivanja, a koja nosi naziv "Runda 44" i predstavlja omaž muzičkoj istoriji i pjesmama koje publika i danas prepoznaje.

"'Runda 44' je izraz iz sportskog žargona za našu 44.godinu i upornu borbu na sceni", izjavili su prije početka koncerta članovi benda. 

U prepunom "Boriku" su se, uz svjetlost telefona i hladnog piva, nizali hitovi "Moja je pjesma lagana", "Zagreb ima isti pozivni", "Zastave", "Godine prolaze", "Mijenjam se". Izvukli smo ispod tepiha neke stare pjesme, rekao je Aki, i sa bine se začulo "Mi na jastuku", što je oduševilo pripadnike starijih generacija u "Boriku". 

Energija kojom su započeli koncert nije se smirivala sve do izvođenja "Jesen u meni", koju je Aki izveo samo sa njemu svojstvenom emocijom.  Potom su uslijedile i pjesme nešto novijeg datuma "Opet se smijem", "Ljubav".... Da je ovo koncert za uši, ali i oči dokazao je i izgled pozornice, te tehnički elementi čime je "Valjak" osigurao najbolju zabavu svojoj publici u Banjaluci. 

Mada, da nije bilo nijednog tehničkog dodatka, ovi momci bi samo sa svojim instrumentima i glasom, napravili podjednako dobar koncert, jer energija koju šalju daje utisak, kao da su tri ili četiri decenije mlađi. Organizator koncerta u Banjaluci bila je agencija "Star Travel".

Najčitanije