Muzika

Ruski klasici razgalili trebinjsku publiku

Ruski klasici razgalili trebinjsku publiku
Foto: N.N. | Ruski klasici razgalili trebinjsku publiku

TREBINJE - U pozorišnoj dvorani Kulturnog centra Trebinje proteklog vikenda održano je "Veče ruske muzike", na kojem su se trebinjskoj publici predstavili Viktor Ivanovič Rjabičkov, profesor klavira na Muzičkoj akademiji A. Popova iz Moskve, i sopran Klaudija Krkotić, profesor na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na programu su bila djela ruske klasične muzike i romanse Borodina, Čajkovskog i drugih ruskih kompozitora, koje su, u jednočasovnom programu, razgalile duše trebinjske publike.

Profesor Klaudija Krkotić kazala je da sa profesorom Rjabičkovim sarađuje već neko vrijeme i nastupa na koncertima širom Rusije, ali i van granica ove države.

Sa Rjabičkovim nastupa i sarađuje već dvije godine i u Republici Srpskoj, gdje svoje znanje i umijeće prenose polaznicima Ljetne škole klasične muzike za klavir i solo pjevanje.

"Veče ruske muzike" u Trebinju organizovalo je Udruženje građana za njegovanje klasične muzike "Koral", Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije