Muzika

"Slovenski marš" za publiku u Bijeljini

"Slovenski marš" za publiku u Bijeljini
Foto: N.N. | "Slovenski marš" za publiku u Bijeljini

Beogradska filharmonija pred bijeljinskom publikom u Etno-selu Stanišići izvela je repertoar sastavljen od najljepših numera klasične muzike.

Organizator koncerta je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije", čiji je umjetnički rukovodilac Siniša Pajić rekao da je ovaj kulturni događaj jedan od najvećih u Republici Srpskoj, ali i šire, te da su se za njega borili dvije godine.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac rekao je da Beograd, poput Njujorka i Berlina, ima svoju filharmoniju, koja je, kako kaže, dobrim dijelom i bijeljinska. On je istakao važnost entuzijazma članova Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije" koje je uspjelo da obezbijedi podršku grada Bijeljine i sponzora za ovaj događaj. Koncertom kojim je dirigovao Bruno Merz filharmonija je publiku uvela u praznično raspoloženje uz čuvene melodije, kao što su "Slovenski marš" Čajkovskog, "Ruslan i Ljudmila" Glinke, "Mađarska igra" Bramsa te "Slovenska igra" Dvoržaka. Na repertoaru se našla i "Ohridska legenda" Stevana Hristića, osnivača Beogradske filharmonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije