Muzika

"Sopot" objavio singl "Ostani čovjek"

"Sopot" objavio singl "Ostani čovjek"
Foto: Dalibor Danilović | "Sopot" objavio singl "Ostani čovjek"

Bend "Sopot" je objavio je drugi singl "Ostani čovjek" sa predstojećeg četvrtog albuma, a novi singl je dobio i video spot, u kojem glume Una Koščica i Emilija Tomić, a protagonisti video spota su i članovi benda.

Režiju video spota potpisuju Sonja Savić i Saša Karanović, dok je za kameru bio zadužen Dalibor Danilović. Producent video spota je Sara Đerman, dok montažu potpisuju Dario Đuraković i Dalibor Danilović. Kompletan video je snimljen u poznatom banjalučkom kafe baru "Žiža".

"Nova pjesma 'Ostani čovjek' govori o crnim danima u kojem se svijet trenutno nalazi, ali da u svemu ovome treba ostati čovjek i pored svega što se dešava. Svakom od nas naiđu crni dani. Važno je da smo svjesni da će proći i da ne dozvolimo da crni dani utiču na nas. Važno je da ne skrenemo sa svog puta", poručio je frontmen benda Petar Topalović.

Pjesmu "Ostani čovjek" bend "Sopot" snimio je u Banjaluci u studiju gitariste benda Dejana Savića i u studiju "Fonorama" Dragana Bošnjaka. Petar Topalović je autor muzike i teksta, dok aranžman potpisuju svi članovi Sopota.

"Naš pristup četvrtom albumu je da stvaramo pjesmu po pjesmu, te ćemo izbacivati singl za singlom. Plan je da na kraju sve pjesme skupimo na novom albumu. Album za sada nema ime, ostavićemo da se to vremenom razvija i da dođe samo od sebe, polako", poručili su članovi benda.

Bend "Sopot" je svoj muzički put počeo sa elektronskom muzikom, ali trenutno podržavaju trend vraćanju organskom zvuku, što se osjeti i u pjesmi "Ostani čovjek", tako da će i baza cijelog albuma biti gitaristička.

Pjesmu i video spot potpisuju:  Vokal, gitara: Petar Topalović; bas: Đurica Štula; gitara: Dejan Savić; Bubanj: Saša Predojević; muzika i tekst: Petar Topalović; Aranžman: Sopot; snimanje: Dejan Savić, Dragan Bošnjak; mix: Dejan Savić; Studio "Kosnik"; mastering: Zoran Đurovski;  video ideja: Saša Karanović; režija: Sonja Savić, Saša Karanović; kamera: Dalibor Danilović; svjetlo: Desimir Škorić; montaža: Dario Đuraković, Dalibor Danilović; kolor korekcija: Dalibor Danilović; produkcija: Sara Đerman; glumicе: Una Koščica, Emilija Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije