Muzika

Stipendisti održali koncert u podne

Stipendisti održali koncert u podne
Stipendisti održali koncert u podne

BANJALUKA - Stipendisti Fonda "Dr Milan Jelić" održali su danas u Muzičkom paviljonu banjalučkog parka "Petar Kočić" koncert u podne, na kojem su izveli melodije klasika, solo izvedbe i autorske prekompozicije.

Kompozicije Sergeja Rahmanjinova, Kloda Debisija i Franka Angelisa, kao i melodije iz filmskih ostvarenja izvelo je 11 studenata koji su tokom akademskog usavršavanja imali podršku Fonda, a priredbu su scenski upotpunili plesni sastavi.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da će današnji koncert pomoći da zdraviji i ljepši duh proveje Banjalukom.

"Stipendisti Fonda `Dr Milan Jelić` su za to zaslužni i to oni koji su tokom svog studiranja imali najbolje prosjeke ocjena i tako zaslužili našu podršku. Iako kulturno uzdizanje nije primaran cilj Ministarstva, danas smo pokazali da imamo i onu drugu, duhovnu i muzičku stranu i to je ono što nas čini srećnim", rekao je Komić, koji je i predsjednik Fonda.

Student Akademije umjetnosti u Banjaluci, kompozitor i stipendista Fonda David Mastikosa rekao je da je za njega i njegove kolege ovo prilika da pokažu svoje muzičko umijeće, ali i da obogate kulturnu scenu Banjaluke.

"Nadam se da ću po završetku svog obrazovanja i usavršavanja ostati u rodnom gradu i dati doprinos njegovom umjetničkom uzdizanju", istakao je Mastikosa.

Magistar solo pjevanja iz Istočnog Sarajeva Jelena Čamur rekla je da je organizovanje ovaog koncerta dokaz da Fond "Dr Milan Jelić" ulaže u kulturu.

"Oduševljena sam što sam nastupila pred banjalučkom publikom. Svojim nastupima, moje kolege i ja smo pokazali da je klasična muzika ugodna za slušanje i da oplemenjuje dušu iako, nažalost, mnogo ljudi ne misli tako", rekla je Čamureva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije