Muzika

Trijumf Sema Smita

Trijumf Sema Smita
Trijumf Sema Smita

Sem Smit, britanski soul pjevač s osvojena četiri priznanja, stare pjesme, nova lica i mnoštvo promašenih outfita obilježili su dodjelu muzičkih nagrada "Grammy", koja je u nedjelju naveče 57. put održana u Los Anđelesu.

Smit je osvojio "Grammy" za najbolju pjesmu "Stay with me", pop album, muzičku nadu i najbolje snimanje.

Multiinstrumentalista Bek, koji je karijeru započeo 1994. godine na alternativnoj rok sceni pjesmom "Loser", osvojio je nagradu za najbolji rok album i album godine za "Morning Phase".

Favoriti Farel Vilijams i Bijons osvojili su po tri "Grammyja", među kojima Vilijams za najbolji video-klip za pjesmu "Happy" i Bijons za najbolju R&B pjesmu "Drunk in Love".

Na ceremoniji dodjele nastupili su, između ostalih, hard rok legende "AC/DC", kraljica popa Madona, koja je imala jednu neugodnost s odjećom, pa je u krupnom planu bila njena zadnjica, te Pol Makartni, Rijana i Kanije Vest.

Američki predsjednik Barak Obama uputio je video-poruku u kojoj je pozvao na borbu protiv nasilja nad ženama.

Najveća noć u muzici, kako još zovu dodjelu "Grammy" nagrada, svake godine okupi najveće svjetske zvijezde. Ali, ono o čemu se podjednako priča kao o muzici jeste i outfit zvijezda koje se pojavljuju na dodjeli. Ove godine bilo je onih koje su zasjale poput Bijons, Keti Peri, Gven Stefani, ali mnogo više onih za koje modni kritičari tvrde da bi bilo bolje da se nisu ni pojavile. Opasnim promašajima iznenadile su Rijana, Ledi Gaga, Sija, glumica Džej Vila. Crvenim tepihom na dodjeli "Grammyja" prošetali su i Kanije Vest i njegova supruga Kim Kardašijan, a nije izostala ni razmjena nježnosti i poljubac. Kasnije, na samoj dodjeli, Kanije je opet napravio incident kao 2009. godine - izletio je na binu da se pobuni što Bijons nije dobila nagradu.

Ubistvo uoči dodjele

Jedna osoba ubijena je u pucnjavi ispred jednog kluba u Los Anđelesu, gdje se održavala zabava uoči dodjele "Grammyja". Navodno su dvojica muškaraca koji su povezani s lokalnim bandama započeli vatru. U momentu ubistva u klubu su bili reperi Viz Kalifa i Snup Dog.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije