Muzika

Za kraj "Nektar Garden Festa" nastupili "Zoster", Marko Louis i "Let 3"

Za kraj "Nektar Garden Festa" nastupili "Zoster", Marko Louis i "Let 3"
Foto: Vedran Ševčuk | Za kraj "Nektar Garden Festa" nastupili "Zoster", Marko Louis i "Let 3"

Veliko finale drugog "Nektar Garden Festa" održano je sinoć u Ljetnoj bašti u Prijedoru, a pred publikom su nastupili sastavi "Ministranti", "Zoster", "Let 3" i Marko Louis.

Odmah po otvaranju festivalskih kapija, priliku da zasviraju dobili su momci iz benda "Ministranti" iz Rijeke, a ovaj rokenrol sastav je prvi put nastupio u Prijedoru, te tom prilikom promovisao album koji će uskoro naći pred slušaocima.

"Prekrasna i odlična svirka. Odlična produkcija, ekipa nas je divno dočekala i ovo je jako lijepo gostoprimstvo. Mi smo krenuli sa radom prije dvije godine, i ovo nam je jedan od prvih većih nastupa. Napravili smo album koji će izaći na jesen i do sada smo promovisali dva singla sa tog albuma koji su prošli zapaženo", rekao je Robert Šuša, pjevač benda "Ministranti".

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Nakon sastava iz Rijeke na binu su izašli članovi benda "Zoster".

Ovaj bend koji je uvijek rado viđen gost u gradu na Sani tokom nastupa imao je fantastičnu komunikaciju sa publikom, a dokaz za divnu vezu "Zostera" i Prijedora bio je red obožavaoca koji su strpljivo čekali na druženje sa Mariom Knezovićem, pjevačem benda.

Tokom festivalskog bloka ovog čuvenog sastava mogle su se čuti pjesme "Kuda idu svi ti ljudi", "Sve čega nema", "Sve u svoje vrijeme" kao i pjesma "Policija" koju je publika horski pjevala sa bendom, ali najveće ovacije publike izazvala je starija numera "Ko je jamio" koju je publika pjevala glasnije i od Knezovića.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

"Bio je ovo treći dan festivala u Prijedoru i naravno da su ljudi malo smoreni, ja lično treći dan ne postojim (smijeh), ali ovo je fantastična publika i fantastičan festival. Osjećamo se voljeno u Prijedoru, i to nam je najvažnije", poručio je Knezović.

Taktovi pjesme "Kad je noć" i prigušeno svjetlo na pozornici bili su znak da je u Prijedor stigao i Marko Louis sa svojim bendom.

Melanhoničke melodije, zvuk sevdaha i emocije koje je ovaj muzičar prenio na publiku dugo će se pamtiti u zidinama Ljetne bašte.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Louis je poznat kao muzičar koji ima sjajnu komunikaciju sa publikom, a tokom nastupa je nekoliko puta silazio ispred bine i zajedno pjevao sa svojim obožavocima.

Ono što publika svakako nije mogla da očekuje i što je posebno obilježilo nastup ovog muzičara krunom, to je izlazak Knezovića iz "Zostera" na binu, koji je zajedno sa Louisom pjevao "Đelem, đelem" i svoju numeru "Ko je jamio" uz pratnju "beatboxa".

"Predivan festival! Predivan stejdž. Uživao sam od početka do kraja i hteo sam da ovo veče ostane onako nezaboravno za sve nas i mislim da je tako i bilo. Prvi put sam autorski došao u Prijedor i baš mi je drago što je to na 'Garden Festu', tako da se nadam da ćemo se češće družiti", poručio je Louis.

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Veliko finale festivala pripalo je grupi "Let 3" koja je spektakularnim nastupom prodrmala i najstidljivije pojedince u publici.

Šareni kostimi članova benda, satirični tekstovi legendarnih pjesama i poezija grupe "Let 3" ponikli su brojne posjetioce da horski pjevaju sa bendom numere poput "Ero sa onoga svijeta", "Drama", "Omađijaj me", "999", "Dijete u vremenu"...

Foto: Vedran Ševčuk
Foto: Vedran Ševčuk

Nakon nastupa grupe "Let 3" publika se mogla zabavljati do ranih jutarnjih časova uz elektronski zvuk izvođača Rub A Dub i Ilije Đokovića koji su ujedno i zatvorili festival u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije