Muzika

Zbog vremenskih neprilika koncert "Mozartu u susret" prolongiran za 2. juni

Zbog vremenskih neprilika koncert "Mozartu u susret" prolongiran za 2. juni
Foto: Ustupljena fotografija | Zbog vremenskih neprilika koncert "Mozartu u susret" prolongiran za 2. juni

SARAJEVO - Koncert "Mozartu u susret", koji je trebalo da bude održan večeras u okviru specijlanog programa Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) pod nazivom "Kultura na ulice!", zbog vremenskih neprilika koncert prolongiran je za 2. juni.

Koncert će biti održan na pozorišnom trgu Susan Sontag u izvedbi mladih umjetnica i umjetnika Hane Salihović, Amile Ravkić i Erola Ramadanovića uz klavirsku pratnju Bakira Samardžića.

Kako je saopšteno iz NPS, koncert je posvećen djelima W. A. Mozarta i sadrži njegove operske arije, duete, tercete i djelo za klavir solo, te je svojevrsni uvod u premijeru opere "La nozze di Figaro", koja će  biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta u junu.

O programu "Kultura na ulice 2024!"

"Kultura na ulice 2024!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

"Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, dok je cilj projekta da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima", pojašnjavaju iz NPS.

Dalje napominju da u slučaju vremenskih neprilika Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina, te da je ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa "Kultura na ulice 2024!" besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije