Muzika

Pratite nas na Google news

"Zidovi" grijali Banjalučane

"Zidovi" grijali Banjalučane
"Zidovi" grijali Banjalučane
Dajana Miljić

BANJALUKA - Banjalučka grupa "Alexandria" sastavljena je od momaka koji imaju imperativ da svoju sklonost ka kreativnosti iskažu kroz muziku i riječi. Da su zaista talentovani, potvrdili su u ponedjeljak naveče u "Zimzogradu", na Trgu Krajine u gradu na Vrbasu, gdje su predstavili spot za pjesmu "Zidovi".

Nakon više od godinu dana "Alexandria" je ponovo pred svojim sugrađanima održala mini-koncert kao najavu za veliki solistički, planiran za proljeće.

"Spot za pjesmu 'Zidovi' nismo htjeli praviti kao još jedan spot koji se uklapa u standard snimanja, te nismo  željeli da bude bajkovit za oko. Ideja je bila da se kroz tekst i poentu pjesme prođe kroz što je moguće veću socijalnu lepezu različitih ljudi, različitih godina i statusa", kazao je Tibor Tišma, frontmen benda.

Iskatao je da tim koji je zaslužen za ideju i realizaciju iste, pored njega, čine Siniša Nenadić i Sara Čorbić.

"Već duže vrijeme radili smo na tome da se sve kockice sklope i da budemo ponosni na naš rad", rekao je Tišma. Dodao je da mu ova pjesma puno znači.

"Značenje ovo pjesme je meni jako privatno, a drugi ljudi mogu da shvate to kako hoće, bitno je samo da je vole", navodi on.

Sjajna muzika i malo alkohola storili su dobru atmosferu, koju je kvarila jedino velika hladnoća. Pored singla "Zidovi", ljubitelji dobre muzike imali su priliku da čuju i  pjesme sa EP "Zbog ponosa" i "Tokyo", koje bi na ljeto trebalo da dobiju i svoje video-izdanje.

"Alexandria" se svojim fanovima predstavila u novom sastavu, koji pored Tišme čine Alen Tarabić, Anđelko Arnaut, te Nemanja Kotur Keske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije