Muzika

Ana Đurić Konstrakta: "Žvake" kao simbol dezorijentisanosti

Ana Đurić Konstrakta: "Žvake" kao simbol dezorijentisanosti
Foto: N.N. | Ana Đurić Konstrakta: "Žvake" kao simbol dezorijentisanosti

Pjevačica poznatog benda "Zemlja gruva" Ana Đurić Konstrakta objavila je video-spot za pjesmu "Žvake", koja je njen prvi izlet u solo vode.

Ova pjevačica ističe da je teško u nekoliko rečenica objasniti sve što je predstavljeno u singlu, ali da je osnovna tema pjesme dezorijentisanost.

"Generalno, tema pesme je dezorijentisanost. Nesnalažanje u moru plasiranih govora, mišljenja, stavova, slika, morala, aktivizama, verovanja... A zapravo u moru robe", istakla je Konstrakta.

Pjevačica je dodala da singl "Žvake" nema namjeru da slušaoca osvješćuje ili da ukazuje na određene probleme.

"Meni je baš dosta mišljenja i stavova i nametanja istih. 'Žvake' su kao neka moja žalopojka -  očajna sam, teško mi je jer ne razumem i ne snalazim se, i ništa mi nema preterano puno smisla. Tako nekako. I nisam sama u tome. Mnogi pucaju", naglasila je Konstrakta za "Nezavisne".

Zajedno s pjesmom objavljen je i zanimljiv video-spot. Umjetnica je ovom prilikom iskoristila veliki broj različitih kadrova koji zajedno čine jednu kompaktnu cjelinu.

"Video smo radili Kosta Đuraković i ja. Ideja je bila da se napravi ta atmosfera gomile svega i svačega, atmosfera kroz koju provejava bezrazložni happy life, gomila na prvi pogled fascinantnih slika, koje su zapravo sve plitke i jeftine. Video je uglavnom sastavljen od Royalty free videa preuzetih sa Stocka, nekih besmislenih kolaža koje sam sastavila. Tu su hrićanski motivi preklopljeni s Fortnite plesom, dinosaurusima, kosmosom i mnogim drugim motivima. Spot se završava selfi fotografijama ljudi koji duvaju balone. Meni se posle par gledanja video smuči", naglasila je Konstrakta.

Singl "Žvake" je snimljen u studiju "Gruvlend", a osim Konstrakte na ovoj pjesmi su radili i Milovan Bošković i Jovan Antić, uz podršku svih članova grupe "Zemlja gruva".

Pjevačica je dodala da "Žvake" ne znače nužno odlazak u solo vode, već da je ovo bilo podvlačenje autorskih karaktera.

"Ja sada radim samo sa 'Zemljom gruva'. I ova pesma je objavljena na kanalu 'Zemlje gruva'. Samo je došao momenat da podvučemo naše autorske karaktere u okviru 'Zemlje gruva', pa sam zato pesmu objavila pod svojim imenom", istakla je Konstrakta.

Dodaje da će nakon "Žvaka" uslijediti još dvije pjesme iz kuhinje studija "Gruvlend".

"Zasad nemam još materijala za neko solo izvođenje, pa ćemo je svakako izvoditi u okviru koncerata 'Zemlje gruva'", zaključila je Konstrakta.

Bend "Zemlja gruva", čiji je Konstrakta član, prvi se put pojavio 2008. godine s pjesmom "Čudesni svetovi" i odmah je prepoznat kao pionir novog pop zvuka, ne samo u Srbiji već i na teritoriji nekada velike države.

Mnogočlani bend, s karakterističnom duvačkom sekcijom, nekoliko različitih vokala specifičnog izraza je autentična pojava koja iza sebe ima par albuma i saradnje sa drugim muzičarima i komercijalne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije