Muzika

Zvjezdani koncert u čast Boba Dilana

Zvjezdani koncert u čast Boba Dilana
Zvjezdani koncert u čast Boba Dilana

NJUJORK - Fondacija MusiCares proglasila je američkog muzičara Boba Dilana osobom 2015. godine.

Na ceremoniji 6. februara na kojoj će mu biti dodijeljena nagrada nastupiće, između ostalih, Bek,  Blek Kis, Krosbi, Nora Džons, Tom Džons, Vili Nelson, Edi Veder, Džek Vajt, Nil Jang i Džon Do.

Dilana će na dodjeli koja se održava dva dana prije Gremija s tribjut izvedbama počastiti i Brus Springstin, Los Lobos, Boni Rat, Alanis Moriset, Taj Mahal, Aron Nevil, Suzan Tedeši i Derek Traks. Još izvođača treba tek biti najavljeno.

Dilan je 25. po redu dobitnik nagrade MusiCares fondacije koja pruža potrebnu pomoć muzičarima i ljudima u muzičkoj industriji, bilo da je riječ o slučajevima financijske, medicinske ili lične prirode.

U povodu 25. godišnjice tributa MusiCares osobi godine, najviše dolikuje da nagradimo Boba Dilana čiji je stvaralački rad pridonio američkoj kulturi kao i onoj čitavog svijeta na istinski dubok i trajan način, rekao je Neil Portnow, predsjednik MusiCares i The Recording Academyje.

Osobe koje su u zadnjih deset godina imenovane kao osobe godine MusiCares fondacije su Bruce Springstin, Paul Mekartni, Barbra Strajsend, Nil Jang, Nil Dajmond, Areta Frenklin, Don Henli, Džejms Tejlor, Brajan Vilson i Sting.

Prije MusiCares gala večeri, Dilan će biti na turneji širom SAD-a u sklopu 31-dnevne jesenske turneje.

Dylanov kover Beatlesove pjesme "Things We Said Today" izaći će na tribute albumu Paulu Mekartniju "The Art of McCartney" 18. novembra.

Fondaciju MusiCares osnovala je 1989. američka Nacionalna akademija diskografskih umjetnosti i nauka - NARAS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije