Pozornica

Dječije pozorište RS osmislilo novi koncept za sljedeći festival

Dječije pozorište RS osmislilo novi koncept za sljedeći festival
Foto: N.N. | Dječije pozorište RS osmislilo novi koncept za sljedeći festival

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) i pored svih okolnosti izazvanih pandemijom virusa korona uspješno privodi 2020. godinu kraju i sa mnogo optimizma planira svoje aktivnosti u 2021. godini.

Ljiljana Labović Marinković, direktorica DP RS, navodi da su se s tim ciljem obratili na 14 adresa u devet evropskih država, kako bi obavijestili kolege o konceptu 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2021".

"Naime, kako ćemo sljedeće godine slaviti dvije decenije festivala, plan nam je da repertoar 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu čine predstave teatara koji su pobjeđivali na našem festivalu. Time bi festival dobio snažan dokument trajanja, odnosno dokaz o snazi festivala na kojem je svake godine gran pri išao u ruke najboljih", navela je Labović Marinkovićeva.

Direkcija ovog festivala zbog toga se obratila teatrima koji su do sada pobjeđivali u Banjaluci, a to su: Pozorište za djecu i mlade, Skoplje, Makedonija, Državni lutkarski teatar, Bratislava, Slovačka, Pozorište "Boško Buha", Beograd, Srbija,  Lutkarsko pozorište "Guliver", Varšava, Poljska, Teatar lutaka i glumaca, Lomža, Poljska, Centralni lutkarski teatar iz Sofije, Bugarska, Lutkarsko pozorište "Tamo daleko", Berlin, Njemačka, Državno lutkarsko pozorište "Pas lutalica" Sankt Peterburg, Rusija, Mini teatar Ljubljana, Slovenija, Lutkarsko pozorište, Budimpešta, Mađarska, Teatar smijeha iz Frankfurta, Njemačka, Teatar "Lalka" iz Varšave, Poljska, Dečje pozorište Subotica, Srbija  i Pozorište mladih Novi Sad, Srbija. 

Za 20. Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji će se održati od 10. do 17. oktobra 2021. godine, ova pozorišta će po svom izboru kandidovati predstavu kojom će učestvovati na jubilarnom festivalu.

Tako će jubilarni festival dobiti pobjednika nad pobjednicima, čime će se na poseban način zaokružiti 20 godina festivala i potvrditi snaga teatara koji su s razlogom osvajali nagrade, ali i srca malih gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije