Pozornica

Festivalu Dječijeg pozorišta RS evropska oznaka kvaliteta EuFinder

Festivalu Dječijeg pozorišta RS evropska oznaka kvaliteta EuFinder
Foto: Ustupljena fotografija | Festivalu Dječijeg pozorišta RS evropska oznaka kvaliteta EuFinder

BANJALUKA - Međunarodni festival pozorišta za djecu koji 22 godine organizuje Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS), na Svjetski dan pozorišta, dobio je evropsku oznaku kvaliteta EuFinder.

Ovim se Festival pridružio najboljim evropskim festivalima i postao član evropske festivalske porodice EFA - Evropska Festivalska Mreža.

"Naime, Festival je dobio prestižnu oznaku 'EFFE Oznaka - Izuzetni festival' (Evropa za festivale - festivali za Evropu) za 2022 - 2023, koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodno priznanje jedinstvenosti određenog festivala širom Evrope", navodi se u saopštenju DP RS.

Dalje navode sa ova oznaka izdvaja festivale koji, bez obzira na širinu oblasti kojom se bave ili veličinu festivala, nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i EFA u poslovnom, kulturnom, finansijskom i turističkom smislu.

EFFE oznaka je etiketa za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima.

Priznanje banjalučkom Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, potpisala je gospođa Katrin Deventer u ime druženje generalnih sekretara Asocijacije Evropskih festivala (EFA), koju podržavaju Evropska komisija i Parlament.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije