Pozornica

Glumci u Zaječaru obilježavaju godišnjicu smrti Zorana Radmilovića

Glumci u Zaječaru obilježavaju godišnjicu smrti Zorana Radmilovića
Foto: Twitter / Printscreen | Glumci u Zaječaru obilježavaju godišnjicu smrti Zorana Radmilovića

Velikan glumišta Zoran Radmilović preminuo je 21. jula prije 38 godina, a tim povodom glumci zaječarskog teatra u 11.00 sati odaće mu poštu i položiti cvijeće na njegov spomenik, kao što to čine svake godine, od 2008. kada je spomenik podignut.

Na ljetnoj sceni u dvorištu Pozorišnog muzeja u Zaječaru, od 20.30 časova biće priređena projekcija predstave "Korešpodencija" Ateljea 212 iz Beograda, po tekstu Borislava Pekića, u adaptaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Arsenija Jovanovića.

U ovom čuvenom pozorišnom komadu osim Zorana Radmilovića, igrali su Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Milan Caci Mihailović, Aljoša Vučković…

Zbog ograničenog broja mjesta, besplatne karte mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta, od 08.00 do 15.00 časova.

Zoran Radmilović (Zaječar, 11. maj 1933 - Beograd, 21. jul 1985) bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac, koji je odigrao neke od najupečatljivijih uloga u istoriji jugoslovenske kinematografije, prenosi "Nova". Njegova najpoznatija uloga bila je u pozorišnoj predstavi "Radovan III", po kojoj je dobio titulu Kralja humora i improvizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije