Pozornica

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom
Foto: N.N. | I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu "Skupština" u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave "Stilske vježbe" u režiji Ljubiše Savanovića i "Gospodar muva" u režiji Belinde Božičković na sceni Studio "Jazavac".

"Pored toga, održali smo i Sedmicu Studija 'Jazavac' u sklopu koje smo prikazali šest javnih prezentacija polaznika Studija 'Jazavac'. Gradski hor 'Jazavac' izveo je koncert za 8. mart i imao još sedam nastupa. Ove godine održali smo i Međunarodni festival glumca 'Zaplet 12', u sklopu kojeg je izvedeno devet predstava. Prateći program festivala činili su izložba slika Dragane Grašar i Dragane Nikolić, gostovanje glumca Gorana Bogdana kao i koncerti banjalučkih muzičara", naveli su iz ove pozorišne kuće.

Tokom ljetnih mjeseci napravili su i ljetnu scenu na kojoj je ove godine izvedeno 50 predstava, koncerata i projekcija pod nazivom "Ljetne večeri u 'Jazavcu'".

"U toku čitave godine izveli smo 120 svojih predstava, ugostili 11 drugih pozorišta i gostovali dva puta. Zahvaljujemo svima koji su bili sa nama u 2020. godini, prije svih našoj publici i kolegama koji su učestvovali u radu na našim predstavama pored svih nedaća koje su nas snašle ove godine. Posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su finansijski pomogli naš rad i omogućili da 'Jazavac' i ove godine radi", istakli su iz "Jazavca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije