Pozornica

"Jablan" u Dječijem pozorištu RS

"Jablan" u Dječijem pozorištu RS
Foto: N.N. | "Jablan" u Dječijem pozorištu RS

Uz "Mali teatar pod velikim zvijezama" i predstave na velikoj sceni, u Dječijem pozorištu Republike Srpske u toku su i pripreme za novu premijeru.

Riječ je o čuvenoj pripovijetki "Jablan" Petra Kočića, koju dramaturški potpisuje Milan Gajić i koju u novom čitanju za scenu reditelj predstave Duško Mazalica definiše kao romantičnu komediju.

Ovo je i prva režija glumca Duška Mazalice u Dječijem pozorištu RS, čiji je član ansambla već 23 godine.

U toku su pripreme i tehnička izrada scenografije, lutaka i kostima, kako bi ansambl početkom septembra započeo s probama.

Scenografiju i izradu lutaka potpisuje Adisa Vatreš Selimović, a kostim Jelena Stojčić. Muziku komponuje Aleksandar Blanić, a za scenski pokret je angažovan Slobodan Perišić.

Uloga Luje povjerena je Radetu Kostiću, studentu četvrte godine glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, lutku Jablana animiraju Božana Bijelić i Zorana Šuman, dok Rudonju animiraju Đorđe Janković i Đurđa Vukašinović Babić.

Marušku igra Dragana Ilić, kneza Aleksandar Blanić, kneževu ženu Snežana Milidrag, poljara Željko Milićević, Rađena Dragan Banjac, Radu Đurđa Vukašinović, Kostu Đorđe Janković i Milog Saša Terzić. U predstavi se likom pojavljuje i Petar Kočić, kojeg igra Duško Mazalica. Premijerom "Jablana" 9. oktobra biće otvoren 20. Međunarodni festival pozorišta za djecu "Banjaluka 2021".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije