Pozornica

Mališani otkrili da frižider može plesati i upoznali se sa Gagarinom

Mališani otkrili da frižider može plesati i upoznali se sa Gagarinom
Foto: Promo | Mališani otkrili da frižider može plesati i upoznali se sa Gagarinom

BANJALUKA - Predstava "Operski frižider" Teatra "Antonio Panzuto" iz italijanske Padove obilježila je današnje prijepodne u Dječijem pozorištu RS, gdje je u toku Međunarodni festival pozorišta za djecu.

Ovaj komad prikazao je priču o čovjeku koji sjedi u svojoj kuhinji, kada u nekom trenutku iznenada neka muzika izađe iz flaše. To je zapravo početak fantastičnog putovanja kroz muziku, jer skriveni mali plesači, pjevači i na kraju cijeli orkestar pojave se u frižideru koji se polako pretvara u opersko pozorište. Glavni protagonista Antonio Panzuto nam zapravo donosi priču u kojoj se pita da li je moguće imati vizije u našoj kuhinji.

Ovaj komad izvođen je i u srijedu naveče, a nakon njega mališani su uživali i u predstavi "Pitam se, pitam koliko sam bitan" Teatra za djecu i mlade iz Skoplja. U ovoj priči vozač viljuškara Kurt je, zbog visokog društva u kojem se kreće, postao nesiguran u sebe i sa svojim malim sinom polazi u potragu za svojim velikim djelom koje će mu pomoći da i on postane važan u svom okruženju.

Najmlađi posjetioci DP RS imali su priliku i da upoznaju Gagarina, i to onog iz knjige Berislava Blagojevića "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru", koja je promovisana u srijedu naveče u okviru pratećeg programa festivala.

"Oduvijek sam želio da imam psa, ali pošto smo živjeli u stanu, nije bilo uslova... Imao sam ribice, kornjače, uglavnom životinje koje su tihe i ne linjaju se. Ali, u našem naselju, u Brodu, gdje sam odrastao, bio je pas koga su sva djeca voljela i pazila, zvala se Lajka i šest godina je bila s nama. Mislio sam tada, budem li ikad imao svog psa, zvaće se po njoj. Ali, kada smo udomili štene ispostavilo se da je muško, logično je bilo da se zove Gagarin, ako već nije Lajka", ispričao je Blagojević. Knjiga je napisana jezikom koji razumiju mlađi čitaoci, ali je to velika knjiga sa velikim srcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije