Pozornica

Oko 700 plesača pokoriće Banjaluku

Oko 700 plesača pokoriće Banjaluku
Foto: N.N. | Oko 700 plesača pokoriće Banjaluku

Plesanje razvija kreativnost i daje mogućnost da pronađete svoju nekonvencionalnu, umjetničku stranu. Najbolje to znaju oni koji se profesionalno bave plesom i žive svaki njegov pokret.

Nakon dvije godine Plesni klub "Gemma" iz Banjaluke zajedno će sa savezom modernih plesova u Bosni i Hercegovini organizovati Novogodišnji kup u modernim plesovima "Banjaluka Dance Fest 2021" i Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za produkcije. 

Takmičenje će se održati u Sportskoj dvorani "Obilićevo" u subotu, 18. decembra, s početkom u 9.30, a završiće se na Gala večeri na kojoj će se predstaviti najbolji plesači i koreografi takmičenja.

Tihomir Stefanović, sportski direktor "Gemme", naglasio je da je pauza u organizaciji takmičenja nastala zbog opštepoznate situacije s pandemijom virusa korona.

"Prema do sada dostavljenim prijavama očekuje se oko 700 igrača, a najavljen je i dolazak takmičara iz inostranstva", istakao je on.

Naglasio je da će se u petak i subotu održati plesne radionice s eminentnim predavačima i to: plesne radionice za Performing Arts držaće Matevž Česen iz Slovenije, Teodora Živković iz Srbije te Teodora Radivojević iz Banjaluke. 

Plesne radionice za Street Dance držaće Ana Vodišek iz Slovenije i Tarik Osmanagić iz Sarajeva, Special Couple Dance: Vedran Marčeta iz Sarajeva, Latin Style: Lidija Vidaković i Aleksandar Stojaković iz Banjaluke. 

"Takođe, vlada veliko interesovanje kako domaćih, tako i takmičara iz inostranstva. U toku takmičenja predstaviće se polaznici svih škola plesa našeg kluba, kao i učenice 'Prve baletske škole' iz Banjaluke", istakao je Stefanović. 

Organizatori pozivaju sve da dođu i izgube se u igranju ili muzici na nekoliko sati, i da možda pronađu sebe u plesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije