Pozornica

Predstava DP RS: "Psić" pred djecom Nove Topole

Predstava DP RS: "Psić" pred djecom Nove Topole
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Predstava DP RS: "Psić" pred djecom Nove Topole

BANJALUKA - Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske izvešće sutra u dva termina, odnosno u devet i u 11 časova, predstavu "Bajka o psiću" u Novoj Topoli, čime će i kraj marta zaokružiti gostovanjem među mališanima izvan matične scene.

Učenicima Osnovne škole "Petar Kočić" predstaviće se glumci Đurđa Vukašinović, Zorana Šuman i Đorđe Janković, koji igraju u ovoj, jednoj od najdugovječnijih predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Ovu nježnu priču o identitetu, preispitivanju "vanjštine" i posebnosti svakog živog bića, a iz bajkovitog ugla Tobija, psića jazavičara, režirao je Živomir Joković 2012. godine.

"Priča o malom tužnom psiću Tobiju, koji je nesrećan zato što ga ostali psi ismijavaju i rugaju mu se zbog njegovog tankog tijela, krivih nogu, velikih ušiju… Tako sav utučen dolazi do slikara, koji slika i životinje i požali mu se na svoju nesreću. Slikar to brzo shvati i smisli kako da mu pomogne. On predloži Tobiju da pođe u zoološki vrt i posavjetuje se sa životinjama kako bi trebalo da izgleda da ga drugi ne bi više ismijavali. Naravno, slikar je glavni organizator tog zoološkog vrta i on uz pomoć svojih slika odigrava sva događanja i kontakte sa svim životinjama. Na kraju, Tobi ipak želi da ostane i dalje kakav jeste", kratki je opis predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije