Pozornica

Premijera "Ljubav Omera i Merime" 3. marta

Premijera "Ljubav Omera i Merime" 3. marta
Foto: Fena | Premijera "Ljubav Omera i Merime" 3. marta

TUZLA - Pozorište mladih Tuzla, Udruženje mladih Tuzla i Bosansko-kulturni centar Tuzlanski kanton danas su najavili početak rada na koprodukcijskoj predstavi "Ljubav Omera i Merime".

Premijerno izvođenje predstave planirano je za 3. mart 2024. godine u povodu 20. rođendana Udruženja mladih Tuzle, a taj jubilej biće obilježen tokom naredne godine s više manifestacija te na koncu dodjelom priznanja i premijerom dokumentarnog filma.

Predsjednik Udruženja mladih Adnan Mujkić istakao je kako se ovakav projekat može samo realizovati u koprodukciji, a oni su se odlučili za BKC TK zbog višegodišnje plodonosne saradnje.

"Ovo je naša 101. predstava, a 40. koju režiram. Predstava priča o ljubavi i nisam želio da se zove 'Smrt Omera i Merime'. Kroz priču o ljubavi pričamo o Bosni, tradiciji i običajima naroda u Bosni za vrijeme Osmanlija", kazao je Mujkić.

Direktor BKC TK Sead Muminović i direktorica Savremene umjetničke škole Tuzla Mirzeta Hadžić Suljkić pohvalili su, kako prenosi Fena, entuzijazam mladih, baš kao i glumica Remira Osmanović koja igra u predstavi i koja je sretna što ovoga puta sarađuje sa mladim i talentovanim ljudima.

O predstavi nije bilo mnogo riječi jer se publici 3. marta želi prirediti spektakl u kojem učestvuje 50 glumaca, plesača i talentovanih osoba.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije