Pozornica

Prezentacijom spotova nastalih po predstavi "Mala sirena" DP RS obilježava dan lutkarstava

Prezentacijom spotova nastalih po predstavi "Mala sirena" DP RS obilježava dan lutkarstava
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Prezentacijom spotova nastalim po predstavi "Mala sirena" DP RS obilježava dan lutkarstava

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) će na poseban način da obilježi Međunarodni dan lutkarstva sutra, 21. marta.

Naime, kako su saopštili iz ove kuće, lutkari cijelog svijeta će na taj dan organizovati različite programe, a iz banjalučkog Dječijeg pozorišta su se  opredijelili za prezentaciju tri video spota, koji su nastali po predstavi "Mala sirena", Hansa Kristijana Andersena, u režiji Biserke Kolevske, a čija je  premijera odigrana 8. decembra 2022. godine.

"Kompozicije iz ove predstave, koje briljantno izvode naši glumci Đurđa Vukašinović, Aleksandar Blanić i Božana Bijelić, su svojim izvođačkim sposobnostima oduševile kompozitora muzike, Miroslava Janjanina i on je izrežirao ove spotove. Ponosni smo što smo jedini reagionalni teatar uopšte, koji uz autorsku muziku, izvođače ima i spotove koji predstavljaju kvalitet ansambla nacionalnog teatra za djecu Republike Srpske", javili su iz DP RS.

Promocija ovih spotova je sutra u 13 časova u Dječijem pozorištu čim, kako je rečeno, ove godine banjalučki umjetnici obilježavaju 21. mart, Međunarodni dan lutkarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije