Pozornica

BSP: Realizovane tri premijere i brojni sadržaji

BSP: Realizovane tri premijere i brojni sadržaji
Foto: N.N. | U Banjalučkom studentskom pozorištu realizovane tri premijere i brojni sadržaji

BANJALUKA - U Banjalučkom studentskom pozorištu (BSP) svečano je zatvorena 44. sezona, tokom koje su realizovane premijere "Safikada, vako je bilo", "Država" i "Bez pogovora".

Sezonu je prigodnim govorom svečano zatvorila Sanja Vojvodić, direktorica BSP-a.

Na svečanosti su dodijeljene i godišnje nagrade, pa je priznanje "Likota" za glumca amatera pripalo amaterskom ansamblu predstave "Država", dok je nagrada "Dobrica Stefanović" za saradnika profesionalca pripala Dragani Ilić.

"U protekloj sezoni, koja je najkraća u istoriji, jer je trajala svega pet mjeseci, Banjalučko studentsko pozorište realizovalo je tri premijere 'Safikada, vako je bilo', 'Država' i 'Bez pogovora', dvomjesečni projekat 'Omnibusi mladih dramaturga iz EU i BiH', jednodnevne manifestacije 'Evropska noć pozorišta' i 'Rođendan Studentskog pozorišta', manifestaciju 'Kestenburg podsjetnik' kao i audiciju za prijem novih članova", istakla je Vojvodićeva i napomenula da su ugostili i Pozorište mladih Sarajevo, kao i studio "Džep".

"Na taj način je BSP realizovao ukupno 141 događaj koji su, prema preciznim evidencijama, posjetila ukupno 3.132 gledaoca, odnosno u prosjeku 22 gledaoca po događaju", navela je ona.

Najizvođenija predstava u protekloj sezoni bila je "Bez pogovora", koja je igrana devet puta, a najgledanija "Safikada, vako je bilo", koju je pogledalo 240 gledalaca. Zbog širenja virusa korona ove godine nisu igrane predstave "Lajf", "Mlijeko" i "Žilište", te nisu ostvarena učešća na festivalima.

Nagrađena glumica Dragana Ilić istakla je da nagradu "Dobrica Stefanović" doživljava kao priznanje za posebnu odanost mjestu koje najviše voli, a to je pozorište.

Aleksandar Pejaković, predsjednik Skupštine BSP-a, dodao je da će početak naredne 45. sezone zavisiti isključivo od epidemiološke situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije