Vizuelna umjetnost

Djeca uspješno završila školu slikanja

Djeca uspješno završila školu slikanja
Foto: N.N. | Djeca uspješno završila školu slikanja

BOSANSKI PETROVAC - Jednomjesečne obuke iz oblasti crtanja i slikanja uspješno su završene u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu. Organizator je bila Javna ustanova Centar za kulturu i obrazovanje, koja je obezbijedila crtaći i slikarski materijal za polaznike, kao i prigodan poklon svakom djetetu uz potvrdu da su pohađali ljetnu školu slikanja.

"Teme su bile šarolike: pejzaž, portret, apstraktne kompozicije, mrtva priroda u različitim crtaćim i slikarskim tehnikama, a polaznici su svako na svoj način svojim temperamentom uradili postavljene zadatke", kazala je Ansela Husetić, direktorica JU Centar za kulturu i obrazovanje.

S djecom je radila magistar slikarstva Milica Kecman, koja je navela da se posebno istakla Tea Bolić, izuzetno talentovana djevojčica, pohvalila je i Zaru Terzić, Zununa Hromadžića, Elmu Dizdarević te Jovanu Kerkez kao veoma darovitu i inventivnu djecu.

"Mala Lena Mutić pokazala je zavidan nivo opservacija s obzirom na to da polaznica škole slikanja ima četiri godine, ali isto tako širok spektar interesovanja s obzirom na taj uzrast", navela je Kecmanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije