Vizuelna umjetnost

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku
Foto: N.N. | Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku
Vesna Duka

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, svečano je zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Kokotovićeva je izrazila zadovoljstvo što je prvi put pred publikom u rodnoj Hercegovini, a posebno je zahvalna zaposlenima u Muzeju Hercegovine što su prikazali njenu izložbu bez obzira na situaciju.

"Veoma sam srećna što sam tu. Ova fenomenalna ekipa Muzeja Hercegovine je sve vrijeme tokom epidemije virtuelno reklamirala moju izložbu, a kada je Muzej otvoren nisu naplaćivali ulaz da bi što više ljudi došlo i vidjelo moj rad", rekla je Kokotovićeva.

Riječ je o apstraktnoj savremenoj umjetnosti, a djela Aleksandre Kokotović čovjeka tjeraju na duboko promišljanje o suštinskim pitanjima života.

"Potrudila sam se da dublje proniknem u pitanja ko smo i odakle smo i da li zaista poznajemo svoju istoriju, te da vam ponudim jedan svijet koji će zagolicati vaša razmišljanja i odvesti vas na daleka putovanja",  istakla je Kokotovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije