Vizuelna umjetnost

Izložba fotografija u atrijumu Gradske uprave

Izložba fotografija u atrijumu Gradske uprave
Foto: N.N. | Izložba fotografija u atrijumu Gradske uprave
Srna

BANJALUKA - U atrijumu Gradske uprave Banjaluka danas je, u okviru projekta "Kultura u prolazu", otvorena izložba 44 fotografije pod nazivom "Pazi! Trenutak", koju organizuje Foto-agencija ZIPA iz Banjaluke.

Istovremeno, od 10.00 do 11.00 časova, književnik Mihajlo Orlović predstavio je zbirku pjesama "Upoznaj moje zidove", saopšteno je iz Gradske uprave.

Jedan od fotografa čije su fotografije izložene Borislav Zdrinja, rekao je da su ovu izložbu zainteresovani mogli da vide juče u Gospodskoj ulici, odakle je preseljena u atrijum Gradske uprave gdje će biti otvorena do 15. avgusta.

"Fotografije pokazuju različite tematske sadržaje, od društvenih, kulturnih i sportskih i vjerujem da će biti zanimljiva svima koji posjete izložbu", istakao je Zdrinja.

Mihajlo Orlović čitao je poeziju iz svoje nove knjige, 22. po redu.

"Ovdje su pjesme koje su pisane posljednjih desetak godina i nastale su kao plod mog dugog razmišljanja", rekao je Orlović, ističući da knjiga na prvi mah asocira na samoću, ali na stvaralačku, koja pospješuje stvaralački duh, odnosno čini čovjeka srećnim.

On je pozdravio ideju grada da za kulturu otvori prostor atrijuma gdje, u okviru projekta "Kultura u prolazu", svakog četvrtka od 10.00 do 11.00 časova budu organizovani različiti sadržaji.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić rekla je da je ovog četvrtka ponuđen bogat sadržaj.

"Spajamo različite vrste umjetnosti u ovom prostoru atrijuma i kulturu činimo dostupnom svima", istakla je Trivićeva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije