Vizuelna umjetnost

Izložba slika Aleksandra Žmirića "Čas" u banjalučkoj Galeriji "Plus"

Izložba slika Aleksandra Žmirića "Čas" u banjalučkoj Galeriji "Plus"
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba slika Aleksandra Žmirića "Čas" u banjalučkoj Galeriji "Plus"

BANJALUKA - Izložba slika Aleksandra Žmirića pod nazovom "Čas" u banjalučkoj Galeriji "Plus" biće otvorena 14. juna u 20 časova.

Izložba je nastala kao rezultat nagrade koju Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) dodjeljuje studentima završnih godina Akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci, te na taj način pruža podršku mladim umjetnicima, dajući im priliku da svoje radove izlože u prostoru pomenute Galerije.

Žiri MSU RS prošle godine je nagradio studenta sa Katedre za slikarstvo, Aleksandra Žmirića.

Pažnju žirija Žmirić je, kako je navedeno iz MUS RS, privukao svojim slikarskim senzibilitetom i talentom, kao i vizuelnim izrazom koji odiše atmosferom tajnovitosti i snoviđenja. Svojim jedinstvenim rukopisom Žmirić stvara slike neobičnih prikaza, koje se odlikuju zrelošću, kako u izradi, tako i u promišljanju samog medija i njegovih potencijala i dometa.

"...njegovi radovi, postavljeni u međusoban odnos, zajedno stvaraju jedan intiman svijet, na momente težak i mračan, ali intenzivan i efektan i koji nam pruža mogućnost da mu se prepustimo, bez želje da nešto ilustruje, promijeni nas ili nas nečemu poduči. Ipak, nije isključeno da se to desi, ali to više nije stvar umjetnikove namjere već posmatrača i njihove želje da Žmirićev svijet dožive, tumače i osjete na svoj način", dio je iz teksta Isidora Banjac, kustoskinje MSU RS.

Izložba će biti otvorena do 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije